equipaments

Ordino centralitza l'oferta de La Capsa i la Massana es queda amb l'escola de música

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de mancomunar les escoles artístiques, Ordino i la Massana han fet un altre pas i han reorganitzat la ubicació i oferta d’activitats, de manera que tots els tallers i classes de La Capsa s’impartiran al nou centre cultural que Ordino ha ubicat a les escoles velles, mentre que les aules de l’escola de música se centralitzaran a la parròquia veïna.

És una aposta pensada per optimitzar recursos, van defensar les responsables de l’àrea dels dos comuns, Vanessa Fenés i Jael Pozo. “Amb l’estalvi econòmic podrem oferir més tallers a La Capsa i promoure un nou projecte a l’escola de música”, va afirmar la primera. Un projecte que a continuació va detallar Jordi Barceló, el director del centre: els alumnes tindran l’oportunitat de participar en el que denominen roda d’instruments, és a dir, que a banda del que estudien tindran opció a rebre classes d’un altre –gratis, com l’ús de l’instrument, que de moment serà de vent–; a canvi, però, s’hauran de comprometre a assistir a les sessions formatives i assaigs perquè formaran part d’una banda infantil. “Una miniband que oferirà un retorn participant en les activitats socioculturals de les dues parròquies”, va establir Barceló.

Posar en marxa aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a aquesta redistribució d’espais, que ha permès ampliar i millorar els destinats a aules de música.

Pel que fa a La Capsa, Rosa Mujal, la directora del centre, també va glossar la millora que suposarà que tots els tallers estiguin propers: entre altres millores, facilitarà l’organització d’activitats pluridisciplinàries. També s’ampliarà el ventall, amb més tallers, com el de torn o el de nu (el primer dissabte de cada mes) i activitats familiars.

La Capsa té uns 110 alumnes i l’escola de música, 150.

tracking