'Adossats', al Teatre Comunal

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país

'Adossats', al Teatre Comunal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

LA PROPOSTA:

-‘Adossats’, al Teatre Comunal

Adossats s’emmarca en la 52a Temporada de Teatre. L’obra transcorre un 23 d’abril. Sant Jordi. Una urbanització de cases adossades al Vallès Occidental. El dia s’allarga, comença el bon temps. Els veïns surten a arreglar el jardí, a fer l’hort, a dinar a fora... Una família de classe mitjana catalana es troba al jardí de la casa del Jordi i la Carme. El pare del Jordi, l’avi, es diu Jordi; el fill del Jordi, el net, també es diu Jordi. Amb Jordi Bosch, Rosa Rernom, Carles Canut, Ramon Madaula, Marieta Sánchez Martínez i Guillem Balart

Teatre Comunal (21.30 hores)

Andorra la Vella.

INFANTIL:

-‘El petit príncep’

Nova sessió de contacontes, a càrrec de Patrícia Calleja i adreçada a un públic a partir dels cinc anys. El conte escollit per a l’ocasió és El Petit Príncep, una adaptació basada en l’obra mestra d’Antoine de Saint-Exupéry que narra la trobada entre un nen i un aviador, els diàlegs que tenen i com aquests diàlegs fan replantejar la vida a l’adult. El llibre està il·lustrat amb dibuixos de la pel·lícula realitzada per Mark Osborne.

Biblioteca Comunal (18 hores)

Encamp.

LLIBRES:

-‘El sindicat de l’oblit’

Presentació de la novel·la més recent d’Albert Villaró, El sindicat de l’oblit, seqüela de Els ambaixadors i protagonitzada novament per mossèn Farràs, l’agent de l’Oficina d’Informació i Intel·ligència de la república catalana.

Centre cultural La Llacuna (19 hores)

Andorra la Vella.

CONFERÈNCIES:

-‘Constantinoble, la ciutat somiada’

Xerrada de Ruth Casabella, directora del CAEE, sota el títol Constantinoble, la ciutat somiada. Oferirà una ruta per la capital de l’imperi bizantí, amb descripcions artístiques dels seus monuments, de les restes tardoromanes, d’Hagia Sofia, dels reflexos daurats dels mosaics, de la intensa influència que va exercir sobre Venècia i la destrucció que va patir sota la bogeria de les croades. Un relat que comença des de la seva fundació com a colònia grega, l’ennobliment gràcies a l’emperador Constantí i la seva desaparició el 29 de maig del 1453, quan el somni de Constantinoble es va dissoldre en l’actual Istanbul. Una visió subjectiva, trista i decadent d’una ciutat que ha inspirat múltiples artistes, un conte entre Orient i Occident.

Taller tèxtil i de vidre (20 h)

Escaldes-Engordany.

EXPOSICIONS:

-'Boix, el fotògraf de Mauthausen'

Primera exposició retrospectiva del fotògraf català Francesc Boix Campo (Barcelona 1920 -París, 1951), que en mostra la vida i la professió. La memòria gràfica d’una vida curta però intensa que informa sense indiferència, amb una Kodak o una Leica. Fotògraf compromès amb la memòria col·lectiva i la dignitat dels republicans deportats. Francesc Boix nasqué en el si d’una família republicana i catalanista. El cop d’estat feixista del general Franco, l’any 1936, el determinà a recórrer els fronts de la guerra civil per documentar els esdeveniments. Boix es trobà entre els soldats i la població civil que, després de la desfeta republicana, cercaven refugi a l’altra banda dels Pirineus, fins que fou enrolat en la 28a companyia de treballadors estrangers, on caigué presoner dels alemanys el juny del 1940.

CAEE

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenge de les 9.30 a les 13.30 h.

Fins al 19 de maig.

-'Camille Lepage, fotoperiodista'

Exposició itinerant pels centres de batxillerat de l’escola andorrana i Ordino (després de passar pel Lycée i la seu d’ATV) de les imatges que va captar la jove reportera Camille Lepage, que va partir, amb escassos recursos i una motxilla a l’esquena, cap al Sudan, per deixar testimoni d’una guerra cruenta però pràcticament desconeguda a Occident. El 12 de maig del 2014, el comboi en què viatjava va caure en una emboscada i ella va morir, víctima del foc creuat. Una part del treball que va realitzar en aquell any i escaig es pot contemplar en aquesta exposició, organitzada per l’ambaixada de França en el marc de la Saison Culturelle.

-'Panoràmica sobre l’art portuguès'

Del romanticisme a l’abstracció passant per altres moviments com el naturalisme, l’art del retrat o el modernisme: l’exposició Art a Portugal ofereix a Sant Julià de Lòria un repàs panoràmic al patrimoni artístic portuguès des de meitat del segle XIX fins al segle XX. L’exposició es presenta com una finestra oberta cap a la pintura portuguesa d’entre 1850 i 1960 amb 42 obres d’artistes com Adriano de Sousa Lopes, Francisco Metrass, João Vaz o Columbano Bordalo Pinheiro.

Museu del Tabac

C/ Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: diumenges, de les 10 a les 14.30 h (última visita a les 13 h). Fins al 25 de maig.

-'L’art xinès, amb Xiao Xia'

Xiao Xia Andorra, pintor originari de Nanjing, capital del sud de la Xina, és la primera vegada que exposa al Principat. L’exposició s’emmarca en les celebracions de l’any nou xinès. La mostra, gairebé una retrospectiva de l’artista, aplega un total de 27 quadres pintats entre el 1988 i el 2010 amb diferents tècniques, estils i sobre suports diversos.

Art al Roc (antic CIAM)

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dimarts tarda a divendres d’11 a 14 h i de 15.30 a 20 h. Dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 20 h. Fins al 6 de maig.

-'Rosa Mujal i Girasol Blanco'

Dibuix i literatura, traços i paraules, conformen el nou projecte artisticoliterari que protagonitza Rosa Mujal, acompanyada per Girasol Blanco. Mujal mostra els esbossos d’aquesta producció conjunta que gira al voltant de les relacions entre mares i fills, a través de la pintura i la literatura. Blanco escriu els textos –“dels teus cabells agafo la vida”– que serveixen a Mujal com a punt de partida de les seves creacions pictòriques, que no són, puntualitza la pintora, il·lustracions. El projecte complet, a final d’any.

AnyósPark

La Massana.

Fins al 30 d’abril.

-‘Allées et venues’

Amb Allées et venues. Gauguin i quatre segles de camins en l’art, el nou equipament escaldenc presenta la segona exposició, un recull de 22 obres per fer una ullada panoràmica a 400 anys en la història de l’art a partir de les teles de la col·lecció de Carmen Cervera. Es tracta d’una aproximació a les diferents cultures del passat, que permetrà conèixer més en profunditat tant la rutina de les diferents ciutats europees i nord-americanes, sinònims de civilització per a gran part de la societat de l’època, com del bullici i l’efervescència de les diferents colònies occidentals com per exemple Martinica, Nassau o Igaraçu. Són 22 paisatges que comparteixen el mateix eix vertebrador: el camí, com a element físic i com a símbol de recorregut i trajecte.

Museu Carmen Thyssen Andorra

Escaldes-Engordany.

Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenge, de 10 a 14 hores.

Fins al 10 de setembre.

tracking