Reportatge

Llops, 'mobbing' i música indie

A Drey li sobren aptituds per convertir-se en un dels rostres més emblemàtics de la pantalla. A sobre, només cobra en galetetes i uns copets d’aprovació. Drey és el gos-llop que protagonitza ‘Trust’, el videoclip de la banda madrilenya Minor Empires, gravat a Andorra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Minor Empires ha convertit Andorra els últims anys en plaça fixa de cadascun dels seus desplaçaments des de la capital d’Espanya, inclosa aquesta gira (els esperen a Luxemburg, Amsterdam i diverses ciutats franceses, entre les quals París) que anit els va portar a l’escenari del Món Bohemi massanenc per presentar el tercer disc United States of Emergency.

La formació, part del panorama indie-rock espanyol i habitual de cartells com el Ressurrection Fest, havia tocat en escenaris andorrans abans: l’Encamp Rock, amb bandes del país, entre les quals tenen nombrosos amics, i el Rockòdrom. Així que Javi Seisdedos (baixista de Minor Empires i ex-Moonich) ja es coneixia prou els paisatges del país quan va decidir rodar aquí el videoclip Trust. Tenia claríssim que havia de situar-lo en un paisatge munta-nyenc tenyit de blanc i els paratges andorrans li semblaven els més apropiats. Seisdedos, que a banda de dedicar-se a la música ha de tenir una professió diguem-ne alimentícia, porta quinze anys treballant com a realitzador televisiu. “Què vols? Programes com Sálvame i coses així no és que em facin gaire feliç”, confessa. Ni li agrada el ritme amb què es treballa, ni “certs comportaments, ni l’estrès dels directes, ni haver de treballar amb l’amenaça del fuet”. Més encara, “em veig editant vídeos de Paquirrín i em dic però si jo he estudiat, si jo no em mereixo això”. El problema, per descomptat, és el mal hàbit de voler menjar cada dia.

Sort de la música i de l’oportunitat de realitzar productes audiovisuals propis molt més motivadors. Com aquest videoclip. “I sort de gent com Santi Casas [músic i responsable de la programació del Rockòdrom], que em va posar totes les facilitats”, diu. Per exemple, aconseguir l’animal que havia de protagonitzar el vídeo, Drey. I ja de pas la seva propietària, Noemí Majoral, a qui també van enrolar en la gravació. Juntament amb altres persones del país reconvertits en actors, amb més o menys bagatge previ, com el mateix Casas, Felip Gallardo o Ivan Almendros (exQuelcom).

Així es va plantar Seisdedos el passat 5 de gener, armat amb la seva càmera i disposat a gravar a la zona d’Ordino-Arcalís (“a les nou del matí, no vegis quin fred que feia”) i l’espai de coworking de Caldea. La història que narra, al voltant del mobbing a les empreses, on són ells, els tipus de corbata i vestit ben planxat, els que es comporten com llops.

Llops, 'mobbing' i música indie

tracking