x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Transbord s'acomiada

Ja fa dies que corre la brama i els propietaris confirmen la notícia: Transbord, la veterana i emblemàtica botiga de discos de l’avinguda Meritxell, tanca les portes. Un altre referent cultural que s’acomiada; en aquest cas, una víctima més dels nous hàbits de consum.
Tanca Transbord?! Ostres, quin greu! M’hi he deixat fortunes allà!” La reacció és de l’escriptor, músic i melòman Albert Villaró. Reacció molt similar, d’altra banda, a d’altres reconeguts consumidors de música que, admeten en alguns casos, ells mateixos han acabat deixant-se arrossegar per les noves tecnologies i tot el que han suposat per a la indústria musical.
La botiga ubicada a la capital –que previsiblement abaixarà la persiana a final del mes d’abril– s’ha convertit al llarg de moltes dècades en tot un referent per als aficionats a la música. Gent com el pianista Josep Maria Escribano –director artístic de la
  • #10 Luis
    (29/04/19 17:03)

    Cuanto lo siento. Desde los años 60 y pico (yo nací en el 53) para mi fue sitio obligado cuando iba a Andorra. Siempre compre algo, muchos años y ahora... todo pasa, cierra. Pero nunca olvidaré esta tienda junto a otras poquitas que siempre me ofrecieron Lp's que a España no llegaban o que lo hacían tarde. Se transformó, casi desaparecieron los vinilos, se hizo más pequeñita y ahora será otra cosa. Alguna vez soñaba, esto es cierto, con que viajaba a Andorra y la tienda estaba cerrada pero solo era una especie de pesadilla. El día 1 de mayo volveré otra vez y no será ningún mal sueño. Gracias a Transbord por tanta música. Un saludo desde Madrid. Luis.

    Respondre
  • #9 Franc/And
    (24/03/18 09:33)

    La qualitat del servei havia baixat molt últimament i el lloc era “fred”. Hi havia un silenci de mort i poques vegades havia sentit música de fons. Amb aquest ambient, no tens ganes de comprar. Perdoneu, però  és la trista realitat. Doncs, que ningú s'estrany d'aquesta  situació. Era una botigua molt dinàmica fa temps. El món necesita innovació i no es pot eternament viure en el passat. 

    Respondre
  • #8 Jan
    (22/03/18 15:31)

    Tinc a les mans el primer vinil què hi vaig comprar el 1978 amb el Pare, el doble de Peter Frampton i els Bee gees Sgt.pepper's Potser la millor banda sonora per a aquest comiat.

    Respondre
  • #7 Airlog
    (22/03/18 05:58)

    Els CDs es continuen venen. . Les noves tecnològics no han matat rès. Només son una altra manera de fer. És trist que tanqui Transbord, però es veia venir ! També hem de reconèixer que la qualitat musical ha baixat molt per culpa de les discoteques. Als concerts variats, veus molt poca joventut. El xumba xumba està guanyant terreny, malauradament. 

    Respondre
  • #6 Nostalgia
    (21/03/18 15:45)

    Em provoca nostalgia i pena. Hi havia comprat molts vinils, sobretot clásica, sempre assessorarà amb Excel.lencia.No hi ha tornada enrere ara que tornen els vinils?

    Respondre
  • #5 Iñaki Barrocal
    (21/03/18 15:14)

    Una autèntica llàstima que tanqui aquesta botiga...! Moltes gràcies per tot!

    Respondre
  • #4 Marc
    (21/03/18 13:40)

    Es una llàstima de debò ! En lloc i plaça hi haurà una franquícia “cutre” com es trobà a tot arreu ...... 

    Respondre
  • #3 Recuerdos
    (21/03/18 12:58)

    Hará más de 30 años que venía desde Barcelona con mi cuñado, gran melómano de la música clásica, a comprar discos y en la actualidad siempre que paso por su escaparate me paro sumergido en una agradable añoranza. Pena, desaparece otro comercio clásico y entrañable de Andorra.

    Respondre
  • #2 Francesc Cabanes Roqué
    (21/03/18 09:38)

    Una gran pena pel tancament d'aquesta emblematica botiga i una forta abraçada pel Josep Maria, la Tere i la resta d'empleats

    Respondre
  • #1 Peret
    (21/03/18 08:36)

    Juntament amb la botiga del seu germá Jordi Bartumeu,(Majestic) a cal Cintet a la plaça,eren els meus proveidors de discs de vinil,quina època més bonica aquella dels 60/70 ,Beatles,Rollins,Credence,Bee Ges,el principi de la revolució musical,sempre les recordaré, es una pena que tanqui però ho entenc els temps han canviat.

    Respondre
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts