Esdeveniments

Torna el Kids Film Festival, pel qual han desfilat 15.000 infants

Torna el Kids Film Festival, pel qual han desfilat 15.000 infants

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torna, del 7 al 15 d’abril, l’Andor­ra Kids Film Festival, un esdeveniment pel qual al llarg de les tres edicions ja realitzades han passat prop de 15.000 espectadors, un públic infantil que torna a estar convocat tant en la setmana de projeccions dedicada a les escoles com en les activitats obertes al públic: el concert de Jamaikids donarà el tret de sortida al festival el dissabte dia 7, mentre que el cap de setmana següent hi haurà sessions de cinema familiar i, repetint la fórmula ja assajada l’any passat, una proposta de cinema-concert. En aquesta ocasió, músics de l’Espai de Música Moderna que dirigeix Oriol Vilella han compost músiques ex professo per a les projeccions de curtmetratges que oferiran un recorregut per la història del cinema, des del mític Viatge a la Lluna, de Georges Meliès, a algun dels curts primerencs de Disney o una de les peces de Harold Lloyd, segons va explicar la directora del certamen, Marta Lladó. A l’espectacle que oficiarà com a fi de festa s’hi afegiran ballarins i actors de les escoles Líquid Dansa i L’Animal Teatre.

Aquest espectacle servirà com a punt final d’un cap de setmana obert al públic en què per les pantalles del Kids Film Festival passarà una selecció dels millors curts del Festival International du Court-métrage de Clermont-Ferrand, un dels més prestigiosos en aquest àmbit del cinema infantil. També La revolta dels contes, irreverent relectura dels clàssics infantils que va estar nominada a l’última edició dels Oscar.

Durant la setmana, com és preceptiu en un festival que compta amb el suport del Govern (estan implicats els ministeris d’Educació i Cultura: Política Lingüística assumeix el subtitulat dels curts) el públic serà escolar.

És un certamen, va recordar Lladós, “verd, participatiu i inclusiu”. I que, apunten els organitzadors (sense més arguments), suposa un retorn en projecció internacional del país valorat en 450.000 euros.

tracking