Literatura

Augmenta la pluja de llibres

Toni Caus, amb prosa poètica, i Agustí Franch i David Arrabal, en narrativa, presentaran novetats

Augmenta la pluja de llibres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Queden sis setmanes per al proper Sant Jordi i autors i editors posen ja el peu a l’accelerador per començar a omplir les agendes amb les presentacions de novetats literàries. A Ludmilla Lacueva –amb primera incursió en la novel·la negra: Mort sota zero– o la reedició d’Últim estiu a Ordino, de Joan Peruga, s’afegeixen quatre nous títols: Toni Caus torna al terreny literari de la quasi autobiografia i l’estil que es mou entre la prosa i la poesia, amb Repetició i diferència. En narrativa, Agustí Franch presentarà La capsa de música i David Arrabal, La luz durmiente. Un ampli ventall de temàtiques i ambients que completa, de moment, Josep Franco amb La santa, biografia fictícia d’Eulàlia Mas i Jaumet, una donzella andorrana de mitjan segle XVIII.

La Fada Ignorant serà escenari el dia 20 vinent (20.30 hores) de la presentació de la novetat amb què torna Caus, ara que per fi ha decidit trencar el gel i publicar: Repetició i diferència, amb il·lustracions de Minerva Garcia Cobo i publicat per Editorial Andorra. Vençuda ni que sigui a contracor la timidesa i l’al·lèrgia al públic, es farà acompanyar de la música d’Albert Aymamí i les paraules sempre ben trobades del periodista Gabriel Fernàndez per exposar davant del públic el contingut d’una obra on torna a deixar palesa la seva particular relació amb el món, on viu a desgrat amb els convencionalismes, també en l’àmbit més proper, el de les relacions sentimentals i familiars, que desgrana en el llibre. Nou treball d’un orc pirinenc que exhibeix el talent d’escriptor i l’escassa ambició per fer-se agradós i amable al lector, amb un univers molt particular i un desplegament de domini del llenguatge.

De més dots comunicatius amb el respectable acostuma a fer gala David Arrabal, que en aquesta ocasió surt a la palestra després de signar amb l’editorial madrilenya Palabras de agua. Ho fa amb un títol on aborda per primer cop plenament la fantasia destinada al públic jove. Mentre, segueix promocionant el volum poètic que feia poc veia la llum: farà un recital amb els versos de La noche roja a la biblioteca comunal laurediana, el dia 21, acompanyat per Lydia Gregory.

Franch repeteix amb Mesclant. Després d’El Tamarro (esgotat) i Wicca (a penes queda una desena de llibres de l’edició), reapareix amb La capsa de música, que es presentarà el 5 d’abril a la Biblioteca nacional. Ficció al voltant d’uns protagonistes que reneixen després de patir un accident i quedar en coma.

Finalment, Pagès publica La santa (la presentació, a La Puça, va quedar ajornada), una ficció que l’autor situa “a la casa pairal de Joan Antoni Mas, una de les nissagues més antigues, riques i principals de la parròquia d’Encamp, a les Valls lliures i sobiranes d’Andorra”, als temps posteriors a la guerra de Successió i abans de la Revolució Francesa, quan el país pirinenc s’enfrontava a un període d’incertesa que amenaçava els usos i costums del país. En aquest context neix Eulàlia Mas i Jaumet, una criatura que va consagrar la seva vida a deslliurar ànimes del purgatori.

tracking