Fotografia

Encamp desplega les imatges del Carnaval més poca-solta

Encamp desplega les imatges del Carnaval més poca-soltaC. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“El Carnaval cada any és una història nova, diferent.” Ho diu Lluís Dejuan, que fa ben bé una vintena d’anys que grava amb la càmera els actes de la festa encampadana i que ahir al vespre va inaugurar l’exposició que cosigna amb Rubèn Calvo. Una mostra que es podrà veure fins al 6 d’abril a la sala de la casa comuna encampadana i que desplega en imatges –fotografia, vídeo i escenografia amb els elements més tradicionals del carnestoltes– tota la vivacitat del Carnaval més poca-solta, una de les festes més arrelades i estimades al poble.

El muntatge ha suposat tot un esforç de selecció perquè Dejuan (VTR7 Produccions) tenia centenars d’hores de gravació, a les quals sumar les potser quatre mil imatges fotogràfiques conservades a l’arxiu de la comissió de festes. A banda, moltes de les fotografies exposades procedeixen d’arxius familiars que les han cedit per a l’ocasió. L’objectiu, diu Dejuan, és plasmar “tot el sarcasme, la riota, la ironia, d’una festa que reflecteix d’aquesta manera tot allò que ha passat durant l’any al país, en tots els àmbits”.

En dues dècades llargues, quasi tres, filmant la intensa festivitat, Dejuan atresora centenars d’anècdotes. Però si un record conserva molt imprès és el del dia que el jovent va donar-li autorització per fer la pujada amb Els Contrabandistes i presenciar els rituals d’integració dels nous membres, allò que fins aleshores seguia la màxima que el que passa a la muntanya es queda a la muntanya.

La mostra exhibeix una tria “conseqüent” dels arxius, segons l’impulsor, amb l’èmfasi en els moments emblemàtics, del Ball de l’Ossa a Els Contrabandistes.

tracking