Equipament

El romànic suma 30.000 visites obrint sols dos mesos a l'estiu

Els museus que gestiona el Govern només guanyen 263 visitants el 2017

El romànic suma 30.000 visites obrint sols dos mesos a l'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 30.678 persones van visitar, només durant els mesos de juliol i agost, alguna de les set esglésies i monuments del conjunt de romànic andorrà que es van obrir al públic en el període estival. Una xifra que suposa una part important dels 106.384 visitants dels museus i monuments gestionats pel ministeri de Cultura i que fa que el departament valori el conjunt historicoartístic medieval com “un recurs cultural de primera magnitud”. Consideració que no deixa de ser paradoxal atès que un dels problemes que impedeixen que aquest atrac­tiu turístic s’exploti és la manca de recursos que s’hi destinen: des del ministeri han argumentat reiteradament que les esglésies no poden tenir una obertura més àmplia perquè no hi ha personal disponible per atendre el públic.

També el santuari de Meritxell és un punt d’atracció important: durant l’any passat es va registrar l’entrada de 112.924 persones, de les quals 17.451 van fer ús del servei de guies, actiu entre mitjans d’abril i final d’octubre.

El balanç global als equipaments de la xarxa que gestiona el Govern, però, es va mantenir sense canvis dignes de ser destacats: a penes es van registrar 263 visites més que l’exercici anterior.

Casa de la Vall segueix mantenint-se com el museu més visitat del conjunt, amb 18.038 persones. Amb un petit descens, en realitat un efecte buscat des de Cultura amb un preu d’entrada que tenia com a objecte precisament evitar la massificació a l’equipament i derivar més visites cap a d’altres. El segueixen la Casa-Museu d’Areny-Plandolit, amb 13.317 entrades, i el Museu de l’Automòbil, amb 9.726.

tracking