TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

espectacles

Jane Birkin, actuació principal de la Saison

La cantant presentarà el disc d’homenatge a Gainsbourg. Serà a la tardor i amb orquestra simfònica, però amb data i lloc per concretar

Jane Birkin, actuació principal de la Saison

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jane Birkin i Serge Gainsbourg van protagonitzar una de les històries d’amor més icòniques del segle XX, inclosa aquella rupturista (per a l’època) interpretació de la sensual Je t’aime... moi non plus. Bellesa, fama, talent, un xic d’escàndol: suficient per enlluernar el públic. Ell va morir el 1991 i, tot i que s’havien separat temps enrere, encara seguien fent música junts. Ara, la cantant i actriu homenatja el poeta maleït amb un disc, Birkin Gainsbourg le symphonique, que serà la base de l’espectacle que protagonitzarà a Andorra, en el marc de la Saison Culturelle que organitza l’ambaixada de França. Lloc i data per confirmar encara més enllà que serà a la tardor i que actuarà amb orquestra simfònica.

És una perla reservada per al final de la temporada per la qual, abans, desfilaran propostes marcades per la diversitat i la qualitat, va prometre l’ambaixadora, Jocelyne Caballero, en la presentació del cartell, programat amb intencions “d’ampliar el públic”, especialment cap als joves. Dedicades a aquest segment hi ha activitats com ara les jornades de parkour (una disciplina que precisament va néixer a França) amb exhibicions i tallers, l’1 i 2 de juny al Parc Central. I en l’àmbit de la cultura urbana, amb data encara no tancada, està prevista la presència del raper i escriptor Gaël Faye.

La primera proposta d’aquesta temporada, la següent ja reformularà el cicle, de setembre a juny, arriba ja la setmana vinent, dijous 25, en format de jornada de reflexió: el Prat del Roure escaldenc acollirà a partir de les set de la tarda La nuit des idées, que proposarà un debat centrat en el maig del 68: L’imagination au pouvoir. 50 ans après mai 68, quelles aspirations au changement? Les propostes següents també tindran els joves en el punt de mira: la Saison s’enrola en el Saló del joc, del 16 al 18 de febrer i abans, del 29 de gener al 2 de febrer, hi haurà una proposta d’improvisació teatral al Lycée. I també a l’alumnat anirà destinada l’exposició de la reportera de guerra Camille Lepage, morta a l’Àfrica central el 2014. Se celebrarà entre el 26 de març i el 6 d’abril, coincidint amb la setmana internacional de la premsa.

Obert al públic estarà el concert de Kids United (24 de febrer), tot un fenomen mediàtic a França. Al Prat del Roure a les set de la tarda.

Com en anteriors edicions, les propostes de l’ambaixada s’imbriquen en la d’altres programadors, com el festival Sax Fest, amb l’actuació de Frédéric Couderc. Així, enguany s’afegeixen al saló La Massana Còmic amb Tito, creador de la sèrie Tendre banlieue, on aborda temàtiques socials diverses. I en el marc de la Temporada de teatre a Sant Julià de Lòria, s’hi sumen amb Edmond, peça on l’autor, Alexis Michalik, utilitza el personatge de Cyrano de Bergerac per parlar sobre el procés de creació. Un dels èxits més contundents dels últims temps a la cartellera parisenca, va recordar Caballero.

Per completar, entre altres propostes, una ullada al festival de Cannes i les retransmissions de la Comédie Française.

tracking