Dansa

El Mariinski torna a Sant Julià, amb espectacle, masterclass i auguris de coproduccions

El Mariinski torna a Sant Julià, amb espectacle, masterclass i auguris de coproduccionsC. S. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ballet Mariinski de Sant Petersburg va trepitjar l’escenari del Claror lauredià el 9 de febrer passat i un any després clavat, el proper divendres 9 de febrer, hi torna. Posarà en escena un espectacle d’uns noranta minuts de durada, amb una primera part centrada en Scherezade, de Nikolai Rimsky-Korsakov, composició de la qual es compleix el 130 aniversari, i una segona dedicada a coreografies diverses molt conegudes, de Don Quixot a El trencanous. Una producció muntada exprés per a l’auditori lauredià i que estarà protagonitzat per quatre dels solistes de la companyia i cos de dansa, va explicar el conseller de Cultura, Josep Roig.

El comú destina 9.500 euros a la producció, una inversió que confia recuperar tant a través de la venda d’entrades com de la inscripció a les masterclasses que oferiran els ballarins la jornada posterior. Una proposta a la qual confien que s’afegiran tant alumnes de les escoles de dansa del país com de centres forans que segueixen el mateix mètode d’ensenyament que la companyia russa, el desenvolupat per Agrippina Vagánova. Entre les que s’hi haurien mostrat interessades en enviar alumnes hi hauria les de Reus i Manresa, segons va indicar Elisenda Palomares, cap de l’àrea de Cultura.

La proposta, que s’emmarca en els actes de celebració del vint-i-cinquè aniversari del Centre Cultural i de Congressos Lauredià, té ambició d’anar, però, molt més enllà: la intenció expressada per Roig, i en la que està acompa-nyat, va assegurar, pels responsables del Centre d’iniciatives socials i culturals de Sant Petersburg, és promoure produccions conjuntes i col·laborar, per exemple, en algun dels espectacles operístics que impulsa l’associació Andorra Lírica per a la seva temporada.

tracking