Reportatge

'Escenaris' abaixa el teló

“Bona esperança. Bon començament”. El director del Museu Carmen Thyssen Andorra valora en positiu el que ha reportat al nou equipament l’exposició inaugural, ‘Escenaris’. Al voltant de 20.000 visitants han recorregut la mostra que demà s’acomiada d’Andorra.

'Escenaris' abaixa el teló

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les sensacions són “molt positives” i estimulen, diu Cervera, a “seguir treballant en una línia que creiem que és la bona”. Però, recorda, el recorregut del museu encara és molt curt i el que ha de fer, de moment, és “consolidar-se i créixer”, cosa que “demana temps”.

El temps s’accelera per a l’equip del museu, però, que a partir de demà, després del tancament de l’exposició, iniciarà el desmuntatge i la preparació de la sala per a la nova mostra, Camins (amb Allées et venues, de Paul Gauguin, com a gran reclam), que obrirà les portes el 16 de febrer. A penes un mes per a l’adaptació de l’espai expositiu, que canviarà respecte d’Escenaris. “Es tracta de modificar-lo, dins de les possibilitats que hi ha, perquè cada mostra tingui la seva personalitat”, indica Cervera.

De moment, la sala acollirà una última activitat participativa aquest vespre, una sessió d’Escape Room, un joc de moda i que ha tingut molt bona acceptació en les anteriors ocasions en què s’ha dut a terme, confirma el director de l’equipament, qui recorda que atreure els més joves al museu és un dels seus reptes primordials –encara que l’activitat en realitat s’ha acabat adaptant a tots els públics–. “Els valorem com a públic perquè són el present i el futur” i per això, recorda, l’entrada al museu és gratuïta per a infants menors de vuit anys. Amb tot, puntualitza, les diverses activitats que s’hi han realitzat (pintura a l’aire lliure o recorreguts temàtics) estan dissenyats per a totes les edats.

El director de l’espai escaldenc dona per bons els 20.000 visitants, aproximadament, que han recorregut les instal·lacions al llarg d’aquest primer any de vida. No s’acosta encara als entre 50.000 i 60.000 per any que ell mateix s’havia marcat com a xifra ideal. “Arribar i triomfar és molt difícil”, va reconèixer ja en un primer balanç a finals de l’estiu. Però en canvi, ha destacat en diferents ocasions un punt molt positiu, que es tracti de visites individuals, un degoteig constant però que fa molt més difícil que la suma augmenti ràpidament que quan es tracta de visites de grup. Un aspecte en què hauran de treballar ja més a fons de cara a les properes mostres.

El 16 de febrer és la data fixada per a l’obertura de la segona exposició, que pren el nom d’un dels quadres més cèlebres de Paul Gauguin, pintat en una estada a la Martinica i que va suposar un trencament amb el que havia estat el seu trajecte artístic previ. Una tela que a penes ha sortit de Madrid i que, per tant, serà un reclam excepcional, confia el director del Thyssen Andorra. La proposta inclourà 22 obres en un nou recorregut per la història de la pintura, en aquest cas dels segles XVI a XIX, que començarà amb dues peces del venecià Canaletto i que inclourà llenços de Camille Pissarro, Alfred Sisley o, en clau catalana, Santiago Rusiñol i Joaquim Mir.

tracking