equipaments

Col·laboració dels museus dedicats al món de les motos

Entrada única al canillenc, el de les peces de Lorenzo i el de Bassella

Col·laboració dels museus dedicats al món de les motosFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu de la Moto de Canillo; l’espai World Champions 99, que acull la col·lecció de Jorge Lorenzo, i el Museu de Bassella inicien una col·laboració per promocionar una entrada conjunta –quinze euros per recórrer els tres equipaments– i facilitar l’accés als amants del món del motor.

El museu canillenc, situat a prop de l’església de Sant Joan de Caselles, aplega en una superfície de 654 metres quadrats una extensa col·lecció que permet fer un recorregut per la història de la moto, des d’un dels primers models, del 1896, que funcionava a vapor, fins a l’aparell que va ser propietat de Cyril Despres i amb el qual va participar al Ral·li Dakar. Actualment s’hi pot veure una exposició de vehicles anglesos construïts entre el 1920 i el 1977. De cara a la propera mostra temporal, la previsió és dedicar-la a la marca Honda.

Pel que fa a World Champions 99, inclou les peces de la col·lecció privada de Jorge Lorenzo, amb les granotes i els cascos dels campions del món de MotoGP i Fórmula 1. A banda, hi ha simuladors de carreres.

El tercer espai se situa fora de les fronteres d’Andorra però no gaire lluny. També ofereix una àmplia exposició històrica, amb peces datades al llarg de tot el segle passat. A banda, exposicions temporals; l’actual, dedicada a Toni Bou.

tracking