Infantil

Espectacle 'El Tió de la Freita' a la sala la Immaculada

Espectacle 'El Tió de la Freita' a la sala la Immaculada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala la Immaculada del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell acull aquesta tarda a partir de les sis l’espectacle musical El Tió de la Freita, que servirà per presentar el llibre-disc que porta el mateix nom i del qual són autors Albert Galindo i la il·lustradora Laura Pal.

El Tió de la Freita és el conte que dona origen a la tradició segons la qual els menairons treballen a l’interior del tió per tal d’oferir dolços i joguines a tots els nens. El conte es va publicar per primer cop l’any 2009 dins d’una col·lecció de l’Editorial Cruïlla. Aquella col·lecció estava adreçada a un públic d’entre 4-6 anys i es tractava d’un text molt breu amb pictogrames que alternaven amb la lletra escrita. Aquesta edició ja estava descatalogada i no hi ha possibilitat d’aconseguir-ne més exemplars. Ara, el conte dels menairons de la Freita s’ha tornat a editar de nou per Editorial Salòria, fent el número 14 de la col·lecció Petit Pirineu, amb tot el text original i noves il·lustracions que expliquen les aventures de l’Ot i de la Urgell i els amics menairons.

En la reedició, el volum està acompanyat amb un cd amb les cançons dels menairons del conte Les cançons dels Menairons, de l’acordionista Pilar Planavila. Els temes van formar part d’una cantata que va ser un projecte social d’Ivan Caro i la mateixa Planavila. La nova gravació compta amb la participació de Jordi Maria Macaya, i la cantant mallorquina Joana Gomila.

tracking