Música

Vuit veus femenines i reunió de la Big Band Andorra per celebrar un any de Grossband

Vuit veus femenines i reunió de la Big Band Andorra per celebrar un any de Grossband

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any fa que es va constituir l’Associació Grossband d’Andor­ra, amb una trentena de músics professionals i aficionats del país. Dijous 7 de desembre celebraran l’aniversari amb un concert al Centre de Congressos de la capital (nou del vespre), un esdeveniment que posarà sobre l’escenari de nou la Big Band Andorra, una formació que va debutar el 2012, en un concert a l’Auditori Nacional i que és difícil de reunir. A banda, vuit vocalistes femenines del país perquè el concert se centrarà en el repertori d’Ella Fitzgerald ara que es compleixen els cent anys del seu naixement. Per completar l’elenc musical, òbviament, els músics de la Grossband que com a protagonistes de la vetllada oferiran la primera i l’última de les peces.

L’espectacle, dirigit per Jordi Barceló, desplegarà vuit de les veus femenines del país perquè reinterpretin, cadascuna en la seva tessitura i estil, els temes més populars de l’eterna vocalista del jazz. Així, hi haurà Carina Ventura, cantant de Love it, que es dediquen al jazz manouche; Ester Peralba, cantant aficionada i que ja va actuar amb la Big Band; Ish­tar Ruiz, una veu del pop, com la mexicana Alondra; Mar Capdevila, que torna als escenaris del país després d’una aturada; Laura Estiarte, vocalista de Ginger & Araké; l’eurovisiva Susanne Georgi i la soprano Jonaina Salvador.

Amb totes elles, una Big Band molt difícil –i costosa– de posar novament damunt de l’escenari, amb músics com Eladio Reinón, que s’unirà a saxofonistes del país com Efrem Roca; David Amat o Artur Regada, músic que ha passat per formacions de prestigi com la Vella Dixieland (i que té arrels al país, com exalumne del Sant Ermengol). Una formació “força potent” promet Barce-ló per a un espectacle amb 38 músics.

tracking