Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Què fem?

El fotògraf de Mauthausen

Francesc Boix va aconseguir amagar 20.000 negatius que van ser proves als judicis de  judicis de Nuremberg i Dachau

Mostra del fotògraf de Mauthausen al CAEE

Francesc Boix va aconseguir amagar 20.000 negatius que van ser proves als judicis de judicis de Nuremberg i Dachau

Actualitzada 27/03/2018 a les 07:00
LA PROPOSTA:

-‘El fotògraf de Mauthausen'
Primera exposició retrospectiva del fotògraf català Francesc Boix Campo (Barcelona, 1920 - París, 1951), amb atenció especial als documents gràfics del camp de concentració de Maut­hausen, on va ser reclòs el 1941 fins a l’alliberament. Quan Boix va arribar a Maut­hausen, el camp ja mostrava l’aspecte de sinistra fortalesa que els deportats republicans espanyols van haver d’engrandir a costa de la seva vida. Va acumular proves contra els botxins a base d’amagar negatius, que van ser trets del camp i custodiats per una veïna del poble, Anna Pointner.
CAEE
Escaldes-Engordany.
Fins al 19 de maig.

INFANTIL:

-Contes als museus'
El conte de l’Ona i la Laia. Un viatge a l’Andorra d’abans, una proposta perquè els més petits descobreixin els museus.
Museu Casa d’Areny-Plandolit (19 hores)
Ordino.

MÚSICA:

-'Sax Fest'
Concert de la formació Quatuor Morphing. Amb entrada lliure.
Centre de Congressos
(20.30 hores)
Andorra la Vella.

EXPOSICIONS:

-'Una ullada a l’art de Portugal'
Del romanticisme a l’abstracció passant per altres moviments com ara el naturalisme, l’art del retrat o el modernisme: l’exposició Art a Portugal ofereix a Sant Julià de Lòria un repàs panoràmic al patrimoni artístic portuguès des de meitat del segle XIX fins al segle XX. L’exposició es presenta com una finestra oberta a la pintura portuguesa d’entre el 1850 i el 1960 amb 42 obres d’artistes com ara Adriano de Sousa Lopes, Francisco Metrass, João Vaz o Columbano Bordalo Pinheiro. Les obres pertanyen al Museu Nacional de Arte Contemporânea do Chiado (Mnac-MC) i a la Casa Museu Anastácio Gonçalves, de Lisboa.
Fins al 25 de maig, al Museu del Tabac.

-'Col·lectiva ‘El petit format’'
Tercera edició de la mostra col·lectiva El petit format, que aplega prop d’un centenar d’obres d’artistes amateurs del Principat. És una iniciativa de l’Escola d’Art laurediana posada en marxa amb l’objectiu de crear un vincle vertebrador entre totes les escoles d’art del país. S’hi poden veure fotografies, talles de fusta o ceràmiques, així com obres realitzades amb tècniques com el socarrat. El nexe d’unió de totes elles són les seves petites dimensions.
Vestíbul del Centre Cultural i de Congressos Lauredià
Horaris: dissabte de 10 a 13 hores.
Sant Julià de Lòria. Fins al 8 d’abril.

-''Allées et venues', al Thyssen'
Amb Allées et venues. Gauguin i quatre segles de camins en l’art, el nou equipament escaldenc presenta la segona exposició, un recull de 22 obres per fer una ullada panoràmica a 400 anys en la història de l’art a partir de les teles de la col·lecció de Carmen Cervera. Són 22 paisatges que comparteixen mateix eix vertebrador: el camí, com a element físic i com a símbol de recorregut i trajecte. Les teles formen un calidoscopi des d’on es podran observar diferents tècniques, visions del món i maneres de fer: pintura holandesa, italiana, francesa, alemanya, americana i catalana, entre d’altres. També diferents estils, des de les vedute de Canaletto, fins al costumisme americà, passant pel modernisme, impressionisme, post impressionisme i l’expressionisme, amb figures immortals de la història de l’art com Gauguin, Pissarro, Cannaletto, Birch, Heckel, Münter o Nolde.
Museu Carmen Thyssen Andorra
Escaldes-Engordany.
Horaris: de dimarts a dissabte de les 10 a les 19 hores. Diumenges, de 10 a 14 hores.
Fins al 10 de setembre.

-'La casa Rossell. Una mirada interior'
Documentada des del segle XV, la Casa Rossell d’Ordino és una de les més importants d’Andorra, ja sigui des del punt de vista econòmic com des del polític. Al marge de ser un dels grans propietaris del país, la família Rossell compta amb personatges públics importants, entre els quals destaca Antoni Fiter i Rossell (1706-1748), redactor del Manual Digest. La mostra se centra en diversos àmbits de la vida de la família Rossell representats simbòlicament pels objectes i organitzats per escenografies temàtiques (la riquesa i les propietats, la vida domèstica, la vida social i cultural, etcètera).
Era del Raser. Baixos del Museu Postal
Ordino.

Fins al setembre del 2018.

-'Rosa Mujal'
Dibuix i literatura, traços i paraules conformen el nou projecte artisticoliterari que protagonitza Rosa Mujal, acompanyada per Girasol Blanco. Mujal mostra els esbossos d’aquesta producció conjunta que gira al voltant de les relacions entre mares i fills, a través de la pintura i la literatura. Blanco escriu els textos –“dels teus cabells agafo la vida”– que serveixen a Mujal com a punt de partida de les seves creacions pictòriques, que no són, puntualitza la pintora, il·lustracions. El projecte complet, a final d’any.
AnyósPark
La Massana.
Fins al 30 d’abril.

-'Encamp: imatges del Carnaval’
Retrospectiva d’un acte anomenat Carnaval que a Encamp és i serà immortal, un recull d’imatges i vídeos realitzat per Lluís Dejuan i Ruben Calvo que narra l’evolució del Carnaval d’Encamp i que pretén ser, segons els artistes, “un homenatge a una de les festes tradicionals més arrelada i estimada al poble encampadà”. Tanmateix, l’exposició es complementarà amb una trentena d’imatges antigues del Carnaval d’Encamp, recopilades per Dejuan, i amb material que utilitza la comissió de festes durant les representacions més tradicionals, com són el Ball de l’ossa o Els Contrabandistes.
Sala d’exposicions del comú d’Encamp.
Horaris: de dilluns a dijous de 8 h a 17.15 h i divendres de 8 h a 15 hores. Fins al 6 d’abril.


 
Etiquetes
  • #9 Caro
    (26/03/18 08:49)

    Dusculpeu, pero no entenc a q venen tots aquests comentaris sobre una proposta cultural diversa ... com la que es trobaria en qualsevol altre pais d'arreu...

    Respondre
  • #8 Franc/And
    (24/03/18 09:25)

    A França també hi han artistes molt bons ! Estic un pel saturat de tanta espanyolització ! I a Andorra, també tenim artistes de talent ! 

    Respondre
  • #7 Typical Spanish
    (23/03/18 11:44)

    Més "cultura" espanyola, l'espanyolització ideològica, artística i cultural és claríssima

    Respondre
  • #6 Un músic del país
    (22/03/18 08:45)

    Que no tenim conjunts de música a Andorra ? sempre hem de fer venir músics de fora ?
    personalment, no conec Minor Empires ! Els músics del país cobren una miseria i aquests diners que donen a aquest conjunt de músics espanyols, aniria molt bé a alguns músics del país !

    Respondre
  • #5 Mama-cáncer
    (10/03/18 12:31)

    Em sembla vergonyós i menyspreable que aquesta 'conscienciació col·lectiva' sobre el càncer hagi generat un ambient festiu, mercantilista i publicitari sense precedents en l'àmbit d'una malaltia que ja és una pandèmia.

    Respondre
  • #4 karlitos
    (09/03/18 13:51)

    Jordi va dir..
    No será per EUA.....Si per el Islam, ho tens mes a prop de que els EUA, Solsona, Lleida, Barcelona, Girona i el 27.000 muçulmans que votaram al independentista de Puigemont.......Una familia arab te mes drets i ajudas que una familia cristiana occidental.

    Respondre
  • #3 Darío
    (22/01/18 12:31)

    Llàstima de llibres, a qualsevol cosa se l'anomena "art" .La cultura està en crisi, i això no és culpa dels ciutadans sinó dels que s'encarreguen de subministrar la cultura.

    Respondre
  • #2 AndFranc
    (13/01/18 09:13)

    Jordi va dir..
    Si, però el món canvia i hem de canviar també. El món modern i antic podem perfectament conviure. Es fan moltes coses i el públic hauria d'anar a assistir-hi. 

    Respondre
  • #1 Jordi
    (08/01/18 11:56)

    La globalització cultural i ideològica dels EUA és una invasió, en unes poques dècades tots pensarem igual, perdent les nostres arrels i tradicions.

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts