reportatge

Patxi, entre dives i dinosaures

“Para que no me olvides...”. S’han d’arrossegar unes dècades a l’esquena per recordar aquella melodia romàntica que entonava Lorenzo Santamaría a mitjans dels setanta. Patxi Leiva acaba de compartir estudi amb l’emblemàtic dinosaure de la cançó.

Patxi, entre dives i dinosaures

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Home, i tant que el coneixia!”, assegura, tot encantat Leiva: les cançons de Santamaría formen part del seu imaginari infantil perquè les escoltava la mare quan ell encara rondava en pantalons curts. Així que trobar-se’l a l’estudi va ser “flipant”. I si per al reusenc establert a Andorra la vida sembla un continuat motiu de gaudi, tot s’ha de dir, que el truquessin per participar en el disc de La Marató i el fessin compartir cançó amb gent com el cantant melòdic o la festiva Lucrecia va ser un motiu per “esclatar d’il·lusió”.

La proposta li va arribar del productor Toni Ten, a càrrec del ja tradicional disc benèfic. “Vaig esclatar d’alegria, vaig pensar ‘avui em toca ser feliç’”, repeteix, molt agraït que pensessin a incorporar-lo. És una petita intervenció, matisa, perquè comparteix els breus minuts del tema no sols amb Lucrecia i Santamaría, sinó també amb Clara Peya i la vocalista d’Alice & The Wonders. Tres boleros i un txa-txa-txa, es diu la cançó. On Leiva fa una intervenció en català. Una participació breu però que “té el seu curro”, hi afegeix. “És un disc de cançons, no d’artistes, així que estàs al servei de tot­hom, però això mola”, afirma, entusiasmat amb la jornada de gravació als Estudis Ten de Sabadell. “I he de confessar que la que em va tocar és la cançó que més m’agrada de tot el disc.” Un àlbum on comparteix caràtula amb Love of Lesbian, Lamari de Chambao, Pastora Soler i David DeMaria, India Martínez, Sweet California o Blaumut, per esmentar-ne només uns quants dels músics que han participat en aquesta ocasió.

El tema, a banda, ha estat el triat per iniciar la promoció del disc, cosa que li garanteix una forta presència televisiva.

El fitxatge de Lucrecia

Leiva, per cert, comparteix protagonisme amb una cantant, Lucrecia, que ha estat fitxada per l’oficina barcelonina de la productora d’espectacles Andorra Animació per gestionar en exclusiva la seva contractació. Amb opcions, per tant, que la cantant pugui integrar-se en les programacions musicals que s’orquestrin al país al llarg del 2018, explica l’empresari Manel Areny. Si més no, assegura, treballaran perquè així sigui, “i penso que fructificarà perquè es tracta d’una artista de primera línia i que fa molt temps que no ve pel país”. De fet, només el 1996 va actuar a la festa major d’Andorra la Vella.

Tornant a Leiva, fa mesos que està enrolat en les seves gires d’actuacions per escenaris i festes privades de la península, entre les quals la gala de l’associació Esport Solidari Internacional, on va cedir també el seu últim disc, Alea Jacta Est, per vendre’l amb fins solidaris. Però el periple del cantant, que últimament l’ha mantingut a l’exterior, tornarà en breu a Andorra: està preparant algunes de les nadales que sonaran al Poblet de Nadal.

tracking