patrimoni

Vall del Madriu: agermanament i 24.300 euros per senyalitzar

Vall del Madriu: agermanament i 24.300 euros per senyalitzar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vall del Madriu-Pedrafita-Claror podria agermanar-se amb dos territoris del Massís Central francès, els Causses i les Cevenes, també inscrits a la llista de Patrimoni de la Humanitat, una iniciativa que permetria compartir experiències i models de gestió i crear sinergies entre els béns francesos i l’andorrà.

Mentre la iniciativa acaba de quallar –un grup de tècnics d’aquelles zones acaba de visitar Andorra per estudiar la conveniència de l’agermanament–, la comissió de gestió de la vall emprèn tasques pendents, com la millora de la senyalització de la zona. S’hi destinen 24.300 euros (aproximadament la meitat, subvencionats pel Govern) per a la realització dels senyals, un cost que pujarà en el moment de la instal·lació perquè a alguns dels punts on s’han de col·locar només s’hi podrà accedir amb mula o helicòpter.

El projecte de millora se centra en la col·locació de nou dels se-nyals que marquin les principals entrades a la vall. A banda, tretze més d’interpretatius que es disposaran a l’interior del territori, en llocs com Ràmio, l’Estall Ser­rer, Perafita o la presa de l’Illa.

La comissió ha optat per prioritzar, en els dissenys, els que tinguessin una imatge moderna i simple però, sobre tot, divulgativa i capaç de transmetre els valors naturals i culturals de la vall, aspectes que es van tenir en compte a l’hora de realitzar l’adjudicació. En la confecció de dos dels senyals, a banda, es convidarà els alumnes del liceu Comte de Foix a participar-hi.

El termini de confecció és de vuit setmanes però no es començaran a instal·lar fins a la primavera de l’any vinent.

tracking