espectacles

L'Esbart Laurèdia ironitza al voltant de la dansa i el folklore

‘Humor i dansa’ també retrà homenatge a Joan Massó, mort en accident

L'Esbart Laurèdia ironitza al voltant de la dansa i el folkloreANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Esbart Laurèdia estrenarà dissabte (22 hores, al Claror) Humor i dansa, un espectacle que vol posar el dit sobre els prejudicis que envolten la dansa folklòrica. Un muntatge amb punts “picants” i altres de crítics, segons va explicar Anna Mangot des de la companyia, i compost per dotze danses, tres de les quals noves. L’espectacle s’hauria d’haver estrenat el mes d’abril, però la mort del pare de tres dels dansaires, Joan Massó, va fer que el col·lectiu decidís posposar-lo. Aquesta estrena, per tant, també es farà en el seu record.

L’humor impregna l’espectacle no només a través d’aquestes lletres “picants”, sinó amb situacions on es “posen de manifest els prejudicis que envolten la dansa folklòrica”. Mangot va explicar que quan va sorgir la idea de fer aquest espectacle la gent s’hi va implicar de seguida i tot­hom ha aportat el seu “granet de sorra”.

Hi prendran part el cos de dansa, el cos de dansa jove, bastoners i veterans, que durant una hora i mitja oferiran els dotze balls, tres de les quals són noves en el repertori de l’agrupació laurediana: Contrapàs del segon, Arriba el Facebook i Ball de pijames.

Es tracta d’un espectacle “desenfadat”, va indicar el conseller de Cultura, Josep Roig, que serveix als ballarins tant per “ser crítics” amb ells mateixos com amb el món de la dansa en general i de la folklòrica en particular.

Per sisè any consecutiu, des de l’esbart se sumen a la recaptació de fons per a la Marató de TV3 que l’any passat va aconseguir sumar 400 euros. L’entrada és gratuïta però es posaran unes guardioles per a les donacions.

tracking