Propostes

La Seu reflexiona sobre la intervenció de Puig i Cadafalch a la catedral

La sala La Cuina acull una exposició de fotografies i documents per analitzar la renovació

La Seu reflexiona sobre la intervenció de Puig i Cadafalch a la catedral

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala La Cuina del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell inaugura demà a les vuit del vespre l’exposició organitzada amb motiu de l’Any Josep Puig i Cadafalch, que commemora el 150è aniversari del naixement de l’arquitecte modernista. L’exposició està realitzada a partir d’imatges fotogràfiques i documents d’arxiu, amb els quals ofereix un repàs exhaustiu de l’evolució arquitectònica de la catedral al llarg del segle XX, posant en relleu l’ampli abast de les restauracions que s’hi van dur a terme i fent evident el canvi de fisonomia del monument.

L’objectiu de la mostra, segons els responsables, és explicar que la catedral ha estat objecte de múltiples intervencions al llarg dels segles, partint d’una fàbrica original romànica, que com qualsevol edifici ha sofert afegits i modificacions seguint els estils artístics i els gustos estètics de les diferents èpoques, a la vegada que s'ha adaptat a les necessitats funcionals de cada moment. Finalment, i de manera destacada, l’exposició vol posar de manifest l’enorme tasca de restauració que va partir d’un projecte de Josep Puig i Cadafalch i que es va executar al llarg del segle XX. En aquesta extensa i profunda intervenció l’arquitecte modernista va despullar l’edifici dels afegits bar­rocs, convertint-lo en el que és avui, un edifici de fisonomia neoromànica.

Aquesta exposició ha estat organitzada per diverses institucions, del Consell Comarcal de l’Alt Urgell a l’Arxiu, l’ajuntament, el Bisbat, l’Institut d’Estudis Comarcals i el Col·legi d’Arquitectes.

tracking