Propostes

El CAEE desplega reflexions de l'art sobre la societat en la nova exposició

L’equipament escaldenc inaugura demà una col·lectiva, amb creadors del país i forans

El CAEE desplega reflexions de l'art sobre la societat en la nova exposició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Art i societat. Col·lectiva d’artistes ocuparà fins al 2 de desembre la sala d’exposicions temporals del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), una proposta protagonitzada per creadors del país i forans lligada per la reflexió al voltant de la societat actual com a nexe comú en les propostes. S’inaugura oficialment demà a les vuit del vespre i s’emmarca en l’objectiu del CAEE d’actuar com a “plataforma artística”, especialment per a creadors emergents, segons explica la directora de l’equipament, Ruth Casabella, que recorda que el centre ha organitzat fins ara vint-i-cinc exposicions d’aquestes característiques, 18 de les quals protagonitzades per artistes locals.

En aquest cas el llistat de participants comença per Martín Blanco, artista d’origen argentí però establert a Andorra des de fa ja una dècada. Al CAEE hi presenta peces d’art digital que giren al voltant d’un dels seus temes habituals: la incomunicació. També hi haurà Josep Blanché, un pintor barceloní que, no obstant això, manté forts vincles amb el Principat, on sol passar llargues estades.

El fotògraf Ray Vüilsen, que resideix a Ordino, on acaba de protagonitzar l’exposició Horitzons, a la sala La Buna, serà un altre dels artistes representats en aquesta col·lectiva.

El nom de Manel Soriano i el col·lectiu artístic Estèsia, un grup barceloní fundat el 2013 i format per autors de diferents disciplines, tanquen la nòmina d’aquesta col·lectiva. La mostra vol deixar novament palès que el pensament al voltant de la societat de la qual sorgeix és una de les temàtiques –i segurament, objectius– principals de l’art al llarg del temps.

tracking