Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Arquitectura

Conveni entre Cultura i els arquitectes per gestionar el patrimoni cultural immoble

Es vol crear un escenari de cooperació entre els agents públics i els professionals de l’arquitectura per garantir que els projectes de rehabilitació i restauració dels béns immobles puguin assolir un bon nivell d’especialització.
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la degana del Col·legi oficial d'arquitectes d'Andorra, Zaira Nadal, han signat aquest dilluns el conveni.

Conveni entre Cultura i els arquitectes per gestionar el patrimoni cultural immoble

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la degana del Col·legi oficial d'arquitectes d'Andorra, Zaira Nadal, han signat aquest dilluns el conveni.

SFG
Actualitzada 06/11/2017 a les 18:31
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la degana del Col·legi oficial d’arquitectes d’Andorra (COAA), Zaira Nadal, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració en l’àmbit de la gestió integral del patrimoni cultural immoble. Segons informa el Govern, el conveni s’emmarca en la voluntat mútua del ministeri i del COAA de crear un escenari de cooperació entre els agents públics i els professionals de l’arquitectura per desenvolupar coneixements, habilitats i actituds per garantir que els projectes de rehabilitació i restauració dels béns immobles puguin adquirir un nivell elevat d’especialització.

Des del Govern s'afirma que l'acord també s’inscriu en l’objectiu de l'executiu de treballar amb el COAA amb la intenció de millorar i tecnificar la gestió d’aquest patrimoni, i més concretament, avançar en la gestió dels entorns protegits i en altres mesures generals de preservació i conservació dels béns immobles d’interès cultural, i dels béns immobles inventariats inclosos a l’inventari general del patrimoni cultural. Així mateix, Cultura valora necessària la implicació tècnica del COAA, i reconeix el paper fonamental que d’aquests professionals exerceixen en la identificació, protecció i conservació dels béns immobles del paisatge cultural del Principat.

Per la seva banda, els arquitectes comparteixen la seva determinació en la consecució d’aquests objectius mitjançant els principis científics i filosòfics de preservació i conservació del patrimoni cultural immoble d’Andorra.

Per tal de portar a la pràctica la cooperació conjunta, es crearà un grup de treball constituït per quatre tècnics, dos del departament de Patrimoni Cultural del ministeri de Cultura, Joventut i Esports i dos del col·legi. Aquest grup de treball serà l’encarregat d’elaborar les propostes documentals escaients, entre elles, un full de ruta amb les línies mestres, directrius i procediments, així com la proposta de calendari per a la seva redacció. També es confeccionarà una guia per a l’elaboració dels plecs de bases dels concursos de licitació de la redacció dels entorns de protecció, que haurà de ser tinguda en compte pel professional que resulti adjudicatari del concurs.

Així mateix, el grup de treball efectuarà el seguiment del compliment de les tasques i els requisits previstos als plecs de bases, i també definirà la formació necessària que requeriran els professionals de l’arquitectura per poder optar a presentar-se als concursos públics sobre els entorns de protecció: compaginació dels nuclis antics amb l’evolució del teixit urbà que l’acull i l’envolta. Aquesta formació específica serà organitzada pel COAA.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts