ESCENARIS

El ballet rus desplega les seves estrelles al Claror gràcies al projecte Arte sin fronteras

El ballet rus desplega les seves estrelles al Claror gràcies al projecte Arte sin fronteras

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torna el Ballet de Sant Petersburg, amb Julia Makhalina com a prima ballerina, a l’escenari del Claror. Aquesta nit a les nou en una gala, Estels de les nits blanques, que repeteix, i que arriba gràcies al projecte Arte sin fronteras, que té el suport del ministeri de Cultura rus i les ambaixades de Rússia a Espanya i espanyola en aquell país. Un projecte que va néixer amb l’objectiu “d’establir un intercanvi cultural entre els països d’Europa i Rússia”, explica Olga Romaschchenko, directora del Centre de Suport a les Iniciatives Culturals i Socials de Sant Petersburg i que albira “un gran futur” per al projecte, que a la llarga suposarà desplegar per arreu d’Europa “les habilitats dels xefs russos i els talents de la música i altres disciplines”.

Romaschchenko confia que “els concerts de la gala Estels de les nits blanques poden fer reviure la tradició de les Estacions russes, com el famós empresari Sergei Diaghilev va fer a París a principi del segle XX”. I en aquell moment, recorda la responsable cultural russa, “van tenir una gran influència en el desenvolupament de les relacions culturals arreu”.

La gala de ballet d’aquesta nit porta un repertori renovat pràcticament en la totalitat respecte del que ja es va presentar a la primavera. Un programa, promet Romaschchenko, “interessant no només per als entesos, sinó per a aquells que vinguin per primer cop i molt interessant també per als infants”. Només repetiran un parell o tres de coreografies de les que en la primera ocasió “van enamorar el públic”. I està segura que “Julia Makhalina complaurà un cop més l’audiència amb el seu talent”.

La gala amb solistes del ballet russos recorre teatres de França, Alemanya, Espanya, Grècia i, des d’aquest any, busca fer d’Andorra un lloc estable.

tracking