Programació

El festival Hibernation tancarà de nou la temporada al Pas, al març

La trobada de música electrònica busca consolidar-se i atreure novament unes 3.000 persones en les dates més fluixes

El festival Hibernation tancarà de nou la temporada al Pas, al marçHIBERNATION

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 3.500 persones asseguren els organitzadors que van desfilar pel festival Hibernation que el mes d’abril passat va debutar al Pas de la Casa, un nou intent de fer quallar al país un festival de música electrònica, una fórmula que barreja l’oci nocturn amb l’esquí. De cara al 2018 ja hi ha dates confirmades: del 31 de març al 2 d’abril, i els impulsors treballen en el cartell, encara per anunciar. Tot i que inclourà alguna figura “del Top-5 de l’escena electrònica”, assegura Hugo Sauterel des de l’empresa que organitza la trobada, La Noche Voyages –especialitzada en el públic més jove i que ja fa set anys que porta turistes a la localitat encampadana–. De moment, però, no revela de qui es tracta, fins que tots els detalls del contracte estiguin signats. Sí que està confirmada la presència d’un DJ del país, Richard Capdevila (Richy Vuelcom), que també col·labora amb l’organització. I hi podria haver espai per a més electrònica nacional, considera.

Sauterel confia repetir les xifres d’assistència de l’any passat. Números que dona per satisfactoris Jean Jacques Carrié, des de la Iniciativa Publicitària del Pas. “La nostra intenció és portar gent en una setmana que no hi ha ningú, ningú, ningú”, i en què amb 2.500 o 3.000 persones circulant pel poble revifa l’activitat en l’hostaleria i el comerç. A banda, insisteix Sauterel, un públic que es mou al voltant de la trentena –ja no els problemàtics universitaris– i amb més poder adquisitiu per fer moure l’economia local.

En general, el festival seguirà l’esquema de la primera edició, sense grans canvis, a banda de potenciar els escenaris diürns. Però això dependrà en gran manera del temps. En l’edició de debut es van haver de reajustar les previsions perquè va caure un metre i mig de neu, recorden Sauterel i Carrié. També mantindran les mesures de seguretat que van implementar per a la primera edició, segons prometen. “Tot estarà controlat per un ampli dispositiu de seguretat privada contractat amb una empresa del país”, diu el portaveu dels veïns i comerciants del Pas. A banda, hi afegeix, circularà un autobús per garantir els desplaçaments entre l’escenari principal i el centre de la població, per fer disminuir els problemes de trànsit.

tracking