Teatre

Ester Nadal i Lluís i Boris Cartes, nou “equip creatiu” del 'Pessebre vivent'

El percussionista s’encarregarà de bastir un “espai sonor” per al tradicional espectacle

Ester Nadal i Lluís i Boris Cartes, nou “equip creatiu” del 'Pessebre vivent'C. E.-E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Buscarem la pàtina acústica de cada quadre plàstic.” Així explica Lluís Cartes l’ambientació sonora que incorporarà l’edició del Pessebre vivent creat per Esteve Albert i que enguany tindrà quatre representacions, el cap de setmana del 16 i 17 de desembre. Nadal incorpora el músic a un “equip creatiu” que completa amb el jove actor Boris Cartes. Serà un espectacle amb novetats, com la part musical –“penseu en la creació d’un espai sonor, més que en música, com a fil conductor de les escenes”, avisa Nadal–, però al temps molt marcat per la “continuïtat” respecte de la feina feta per la directora de les tres primeres edicions, Irina Robles. Una herència que Nadal vol respectar.

També, va advertir en la presentació de l’espectacle, vol respectar els “valors” que l’autor va infondre a l’obra: que no hi hagi actors com a tals “per fugir de la pesta del teatre” i treballar “amb ingenuïtat” i “il·lusió”, perquè tot­hom que hi participi “ho faci amb fe, noblesa i naturalitat”, va recordar Nadal, glossant les paraules d’Albert.

La directora escaldenca –que dilluns vinent presentarà al país la lectura dramatitzada de l’Andorra de Max Frisch que ja ha representat al Romea, també amb Boris Cartes– va explicar que se suma a un projecte que des del comú ja li havien proposat feia temps per “les moltes arrels que em tenen agafada al poble”. Si en proposar-li no va poder acceptar, per qüestions d’agenda, li va quedar “el rau-rau”, i ara es treu l’espina clavada.

Els assajos començaran el dia 20 vinent, a la sala del Prat del Roure. De moment, està oberta la possibilitat d’incorporar-se a la representació: es necessiten 40 adults i 20 menors amb paper, a banda de 10 figurants adults i 10 més de menors. Hi participaran els membres de l’Esbart Santa Anna i alumnes de l’Escola de música del comú.

tracking