Reportatge

Lanau, veïna de Cesc Gay

Va marxar d’Andorra perquè la professió d’actriu exigeix buscar-se les garrofes allà on sigui, explica Maria Lanau. I ara treballa a les ordres d’un director, Cesc Gay, a qui la professió ha portat a rodar al Principat. Coses de la vida i coses del teatre.

Lanau, veïna de Cesc Gay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actriu andorrana recala aquest mes d’octubre al teatre Condal de la capital catalana. Contenta. Sobretot de tenir feina, diu, perquè la situació al sector no és gens fàcil. Però també per treballar a les ordres d’un director que al cinema i la televisió s’ha llaurat una més que bona reputació els últims anys, amb pel·lícules com ara Truman o Una pistola en cada mano. A banda, està pendent de l’estrena –serà l’any vinent– de la sèrie Fèlix, una producció televisiva per a Movistar que va rodar en bona part al Principat, amb l’argentí Leonardo Sbaraglia com a intèrpret principal. Los vecinos de arriba, una obra en clau de comèdia, ha estat el seu pas a la direcció teatral. Amb un text propi.

A Barcelona, l’obra coprotagonitzada per Lanau hi serà un mes. Si més no, de moment. Però venen de fer gira i amb prou èxit –moltes funcions amb entrades exhaurides– per diferents punts de la geografia espanyola. L’obra torna a posar sobre la taula els dots còmics de l’andor­rana. Que en aquesta peça comparteix escenari amb Eva Hache, rostre particularment popular per la trajectòria televisiva però que ja havia treballat al teatre a 5 mujeres punto com, Hombres, mujeres y punto i Fisterra. Josep Julien i Andrew Tarbet, dos actors també amb llarg recorregut televisiu, en sèries com La Riera, on van participar tots dos, completen l’elenc d’aquesta producció teatral.

El text de Gay proposa una reflexió divertida sobre la vida en parella i les relacions sexuals, a partir de la trobada entre dues parelles que viuen en el mateix edifici: tot comença quan Ana i Julio conviden a sopar els veïns, Gloria i Brian. A mesura que la nit avança, els dos primers van descobrint les tendències sexuals dels seus veïns i, per tant, a replantejar-se la seva relació. Un text, va explicar Gay, inspirat precisament per la presència dels seus propis veïns de dalt.

L’obra es va estrenar l’abril del 2016 al teatre de La Latina de Madrid, amb una excel·lent acollida per part de la crítica i, sobretot, del públic: més de 35.000 espectadors van veure l’obra.

tracking