reportatge

La iaia Addams andorrana

A La Cubana hi està com a casa, diu Meritxell Duró, però de tant en tant li convé sortir a veure món: ara és a Madrid, assajant el musical de la família Addams.

La iaia Addams andorrana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És un elenc fantàstic, diu l’actriu laurediana, que des del mes d’agost passat està pràcticament segrestada al teatre preparant La familia Addams, musical que produeix la LetsGo Company i en la qual compartirà repartiment amb Carmen Conesa (serà Morticia Addams) i Xavi Mira (en el paper de Gómez i el pare del terroríficament divertit clan). Duró és la iaia de la família. El musical s’estrena aquest mes al teatre Calderón de Madrid. I després iniciarà una gira en la qual l’andorrana, però, encara no té clar si hi participaria. “Ja veurem”, diu. Però de moment és molt avançar.

Duró explica que va decidir enrolar-se en el projecte en acabar les representacions de Gente bien, amb La Cubana. “Amb ells em sento com a casa, però penso que fer altres coses és un complement, vas treballant.” De fet, hi afegeix, si no s’hagués involucrat en aquest musical estaria més dedicada a Planeta Impro, una sèrie d’espectacles amb la improvisació escènica que van començar a escenificar al Teatreneu barceloní i que el 2015 van portar a l’auditori Claror. Es va decidir a fer les maletes i instal·lar-se durant uns mesos a la capital del Manzanares –on ja havia treballat en ocasions anteriors– perquè li suposa participar en un “gran muntatge”.

La comèdia està basada en el llibret de Brickmann y Elice, amb música d’Andrew Lippa, la mateixa que va iniciar els escenaris per al Ford Center for the Performing Arts Oriental Theatre de Chicago el 2009 i es va convertir a continuació en un dels èxits de la cartellera teatral a Broadway.

tracking