Teatre

'Els Pastorets' incorporen Irina Robles i Juanma Casero per dirigir la 24a edició

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Irina Robles i Juanma Casero dirigiran la vint-i-quatrena edició de Els Pastorets, la tradicional obra nadalenca de Josep Maria Folch i Torres que arriba cada any a l’escenari del Claror lauredià. L’objectiu dels dos nous responsables és potenciar els elements de “conte, aventura i viatge” que té l’obra, així com reforçar el concepte de lluita entre el bé i el mal que s’hi planteja. Els càstings per conèixer totes les persones que hi vulguin participar es convoquen per demà i dissabte. Com cada any es faran quatre funcions de l’obra: el 26 i 30 de desembre i el 6 i 7 de gener.

Els Pastorets estrena direcció i projecte renovat. Robles hi aportarà l’experiència d’haver participat en l’obra des de petita i d’haver-la dirigit amb anterioritat, i a ella se suma Casero, que fa un any i mig que es dedica a la formació a Andorra i amb una trajectòria en direcció escènica al Centre Dramàtic Nacional de Madrid. Que Casero no conegui els antecedents del projecte, va explicar Robles, li permetrà aportar una visió més nova i fresca a la posada en escena. En la qual no van entrar en detall, a banda d’avançar que volen potenciar la idea de conte o faula que té l’obra, a través tant dels personatges com de la proposta escènica. També es vol reforçar la noció de viatge fantàstic, que s’explicarà en tots els sentits: físic, en el temps i vital. “Volem que sigui un projecte molt de la gent”, va dir Casero, i per això conviden els actors a participar-hi, no tan sols actuant, sinó “sent part de l’escenografia, movent la funció o fins i tot cantant”. La lluita o el dilema entre el bé i el mal que planteja l’obra també servirà per “prendre la metxa a la història”.

Els càstings no són selectius ni eliminatoris, sinó que serviran per conèixer la gent interessada i decidir on pot encaixar.

tracking