TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

música

Els Petits Cantors s'integren a l'Institut de Música de la capital

El centre ja ofereix classes de cant coral i el cor tindrà més presència en actes culturals

Els Petits Cantors s'integren a l'Institut de Música de la capital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Andorra la Vella i el cor dels Petits Cantors d’Andorra han arribat a un acord de col·laboració, pel qual l’associació passa a traslladar la seva seu social al centre cultural la Llacuna, a les instal·lacions de l’Institut de Música. L’acord permet que, a través de la directora del cor, Catherine Métayer, l’institut ofereixi a partir d’aquest curs classes de cant coral i líric. Així mateix, els membres del cor es podran formar en solfeig. El proper pas, en el qual ja treballa el ministeri d’Educació, segons va explicar el cònsol menor de la capital, Marc Pons, és que la formació que s’imparteix a l’IM sigui reglada i homologada, per acabar amb les traves que es troba qualsevol estudiant quan marxa del país a fer estudis universitaris de música.

Jo et formo, tu em formes. I tot­hom en surt beneficiat. Aquesta és la base sobre la qual se sustenta l’acord entre el comú i la coral, una col·laboració per la qual la corporació aconsegueix que els Petits Cantors traslladin la seva seu social a dues sales de l’IM. A partir d’aquí, el conveni garanteix una formació recíproca: l’IM ja ofereix aquest curs classes de cant coral i líric gràcies als coneixements de la directora dels Petits Cantors, Catherine Métayer. I els Petits Cantors es podran formar en solfeig i instruments. L’ampliació de l’oferta formativa aporta un plus a un centre que es gestiona des del 1980 i que el curs passat va comptar amb un centenar d’alumnes als tallers de 4 a 7 anys, 179 als cursos de llenguatge i solfeig, i 229 als d’instruments.

Pel que fa als Petits Cantors, sobretot seran els joves de 13 i 14 anys els que sortiran més beneficiats d’aquesta formació en solfeig i instruments, va assegurar Métayer. També serà una manera de captar més infants i joves. En aquest nou vincle hi ha la plasmació d’un objectiu més ambiciós: aconseguir que la formació que s’imparteix al centre sigui reglada i homologada internacionalment, és a dir, que serveixi com a bitllet d’entrada a estudis superiors.

tracking