El 2019, de trasllat al RosaledaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les previsions més optimistes apuntaven que el ministeri de Cultura podria ocupar la nova seu, l’emblemàtic antic hotel Rosaleda encampadà, l’any vinent, però finalment el trasllat no es materialitzarà fins al 2019. Cosa que ha quedat ja clara a l’hora de pressupostar l’exercici vinent: no hi ha cap partida contemplada per a mobiliari. Així ho va explicar Montserrat Planelles, que porta les regnes de les direccions de Promoció Cultural i Patrimoni, i que assegura que serà l’any següent quan ja sí els diners destinats a equipar la nova casa del departament figurin al pressupost.

“En l’última visita que vam fer, fa un parell de mesos, l’arquitecte ja ens va dir que a la propera ja podrem venir amb el metre”, diu Planelles. De moment, per tant, els responsables ministerials tenen temps per pensar com decoraran la nova casa. Espais de feina i magatzems a banda, una de les idees és aprofitar els amplis espais de la planta baixa com a espais d’exposició, especialment dels conjunts escultòrics que formen part de la col·lecció d’art que, a poc a poc, s’ha anat creant. Obres que tenen difícil cabuda en altres llocs degut a les seves grans dimensions. Entre elles, la instal·lació Instint de conservació, de Javier Balmaseda, que va crear per a un dels àmbits paral·lels a la mostra Benvingudes a casa vostra, que exhibia peces d’art patrimonial andorranes al Museu Nacional d’Art de Catalunya, cedides per a l’ocasió. És un muntatge de considerables dimensions que no s’ha tornat a veure.

També esmenta Planelles obres de gran format de Joan Canal i fins i tot es podria ensenyar part del conjunt del col·leccionista William Danjon, que va passar a mans de l’Estat després de la seva mort. Es tractaria d’aprofitar l’espai a la planta baixa del Rosaleda per mostrar un fons d’art que ara Cultura té molt dispers, per l’edifici administratiu del Govern, el magatzem de l’edifici llogat d’Aixovall i els locals que tenen als Marginets.

tracking