Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ARQUEOLOGIA

El Dolmen de la Llosa s'obre al públic en acabar els treballs

Actualitzada 22/08/2017 a les 07:12
    Cynthia Sans La Seu dUrgell
El Dolmen de la Llosa està a punt per fer-hi visites. Un equip de vuit arqueòlegs i mitja dotzena de voluntaris han treballat durant les últimes tres setmanes en l’última campanya arqueològica, centrada en la restauració i conservació del megàlit, de 3.800 anys d’antiguitat i inèdit al Pirineu.
Els treballs, impulsats des de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Bescaran, continuaran ara al laboratori de l’empresa andorrana ReGiraRocs, en què es podran netejar, analitzar i reconstituir els 500 fragments d’objectes de ceràmica, os i pedra.
L’última fase de treballs ha confirmat la hipòtesi dels arqueòlegs. Han localitzat i pogut reconstruir una nova cambra sepulcral annexa a la principal. Ho diu Gerard Remolins, responsable de ReGiraRocs, empresa encarregada dels treballs. “Estem molt satisfets perquè hem pogut excavar les zones que havíem acotat i hem pogut aixecar la coberta caiguda confirmant, a sota, la presència d’aquesta cambra”. El dolmen queda obert al públic i es poden concertar visites guiades.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts