Organització cultural

La capital no posarà director a Cultura

El cònsol menor afirma que no cobriran la plaça de Patty Baffino en la roda de premsa prèvia a la festa major

La capital no posarà director a CulturaCOMÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’àrea de Cultura del comú d’Andorra la Vella mantindrà l’estructura actual sense substituir la fins ara directora, Patty Baffino, que va presentar dilluns la dimissió per no disposar de prou temps per dedicar-se al càrrec. El cònsol menor de la capital i conseller de Cultura, Marc Pons, va expressar-se en aquest sentit ahir, en la roda de premsa prèvia a l’inici de la festa major. Pons va insistir que “el departament ja té una estructura” i “hi ha una organització” que funciona.

El conseller de Cultura va recordar que “normalment els organigrames sempre preveuen la figura d’una direcció, però no és imprescindible”. D’aquesta manera, va recordar que al departament de Cultura del comú d’Andorra la Vella ja hi ha la figura d’un cap d’àrea, en Jan Cartes, “que també és el màxim responsable tècnic”. Pons va afegir que “totes les escoles tenen el seu cap de servei i, per tant, l’institut de música, l’escola d’art o l’aula de teatre i dansa ja tenen els seus caps”. Marc Pons va concloure que, de moment, el departament de Cultura de la capital “funcionarà així”, tot i que “no es descarta que en un futur es pugui valorar” recuperar la figura de direcció.

Carrasco, el 6 de setembre

Marc Pons, acompanyat de la cònsol major, Conxita Marsol, va destacar alguns dels actes de la festa major que comença avui. La roda de premsa també va servir per anunciar l’actuació del cantant espanyol Manuel Carrasco al Poliesportiu d’Andorra el 6 de setembre en el marc dels actes de celebració del Dia de Meritxell. El concert serà per la gira Bailar el viento de l’artista i hi haurà 1.880 entrades disponibles a un preu d’onze euros, que es posaran a la venda avui. “És una mica el concepte d’espectacle de caire i preu popular de David Bisbal, però en comptes de ser a peu dret, el públic estarà assegut”, va explicar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol.

Pel que fa precisament al concert que tancarà la festa major, el de David Bisbal, dilluns vinent al Parc Central, Marsol va dir que el comú no era partidari de comptar “el nombre d’entrades” perquè el seu objectiu “era fer un concert popular”. No obstant això, Marsol va anunciar que s’han venut més de 3.000 entrades, fet que compleix amb les seves expectatives, i “que és el 5% de la població del país”, si bé la xifra podria enfilar-se, tenint en compte la capacitat dels protocols de seguretat i Protecció Civil, entre les 4.000 i 5.000 persones.

Les entrades per al concert de David Bisbal es vendran fins al dia de l’actuació del cantant d’Almeria. Marsol ha recordat que hi ha previst que arribin al país diversos autocars de fans espanyols de l’artista.

RESTAURADORS OFERIRAN UN 2 PER 1 PER ANIMAR EL PREGÓ

El cònsol menor de la capital, Marc Pons, va explicar ahir que alguns establiments de restauració oferiran un 2 per 1 en begudes i aperitiu “per animar el pregó de festa major”, que es farà avui a les set de la tarda a la plaça Príncep Benlloch i que serà a càrrec de l’andor­rana arrelada a Catalunya i actriu Maria Lanau. Marc Pons va posar en relleu que, a partir d’avui, s’activa el menú de festa major en què participen diversos restauradors de la capital, amb menús de 9 a 40 euros i que busquen “tocar tot el públic i totes les butxaques per dinamitzar la parròquia i fomentar la trobada entre famílies i amics”, va dir Pons. L’oferta de la iniciativa es pot consultar, com tota la programació, al web del comú. Pel que fa a les activitats, també va destacar-se la importància que es dona a la música, amb el concert de Bisbal però també el de la Pegatina d’avui, entre d’altres, i es va dir que hi ha unes 60 propostes d’activitats i que el convidat d’honor de diumenge, tant en l’acte institucional al migdia, com a la tradicional missa i al Contrapàs, serà l’alcalde de Valls, Albert Batet. “Aprofitem la festa per commemorar el 50è aniversari de l’agermanament amb Valls i donar-li la importància merescuda”, va dir Marsol.

tracking