TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Música

Música per amenitzar les compres

Les havaneres de Neus Mas van inaugurar els concerts que s’integren dins del cicle Ritmes, capital musical, que es faran a la plaça de la Rotonda

Música per amenitzar les compresXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Per segon any consecutiu, Andor­ra la Vella acollirà el cicle Ritmes, capital musical, durant el mes d’agost. Una sèrie de concerts que cada dimarts i cada dijous amenitzaran les compres dels turistes a la plaça de la Rotonda. La consellera de Promoció Turística i Comercial de la corporació, Mònica Codina, va destacar la bona acollida que va tenir per part del públic l’any passat i espera que enguany l’audiència respongui de la mateixa manera. “El 2016 vam tenir unes 300 persones per concert i aleshores vam veure que era una molt bona manera per dinamitzar l’eix comercial de Meritxell en l’àmbit de la cultura.” Els concerts començaran a partir de les 19.30 hores, un horari que segons la consellera “és perfecte perquè encara hi ha molta activitat al carrer i si els turistes, mentre estan de compres, senten la música, pararan a escoltar-la una estona i després podran reprendre l’activitat”. Els estils que sonaran seran “músiques tranquil·les. Amb ritme, però suaus i agradables, ideals perquè la gent pari i fins i tot balli”, va manifestar l’assessor del comú, Josep Maria Escribano, que va ser l’encarregat de presentar els 10 grups que hi participaran.

Havaneres i el contrapàs

Neus Mas va ser l’encarregada d’iniciar els concerts amb un recital d’havaneres. “És una noia de la Costa Brava i, per tant, no se m’acut ningú millor que ella per inaugurar-los amb aquesta temàtica”, va insistir Escribano.

Demà serà el torn del Contrapàs, el ball tradicional de la par­ròquia, que a més es dansarà per la festa major. “Ho hem fet a manera de taller. Gràcies a l’Esbart Dansaire, tothom qui ho vulgui podrà rebre nocions sobre com es balla i així estaran preparats per participar en el ball popular que es farà diumenge vinent”, va comentar l’assessor al.

Dos dies estaran destinats a fer tributs. El primer es farà al rei del rock, Elvis Presley. “No és que l’hàgim ressuscitat però sabem que és el number one i per això hem volgut comptar amb un grup capaç de fer-ho”, va dir Escribano. El segon serà a Joaquín Sabina, “el genial cantautor madrileny també tindrà el seu homenatge, i ho farà una persona que segons tinc entès s’assembla molt a ell”, va indicar l’assessor. Entre altres propostes, repeteix un grup de mariatxis, que va tenir un gran èxit, segons va comentar Codina, i grups de soul, rythm & blues, com ara el trio de Scarlets & The Femme Soul Band, un grup “que es presenten soles perquè les tres integrants tenen èxits individuals. Una va ser finalista de La Voz, la segona va ser semifinalista d’Eurovisió i la tercera és una chica Almodóvar”, va comentar orgullós.

Sense pretensions

La intenció del comú amb aquests concerts és “poder oferir una estona agradable als turistes que passegen per l’avinguda Meritxell, encara que l’any passat “n’hi va haver molts que es van quedar sense cadira perquè estaven plens”, va dir la consellera de Promoció Turística i Comercial, encara que després va afegir que “aquest any el que volem és que la gent es mogui una mica més”. Per la seva banda, Josep Maria Escribano va comentar que l’èxit de l’edició passada responia al fet que “és un festival sense pretensions. Aquí no vindran Coldplay o Supertramp, però sí que volem que la gent balli i s’ho passi bé. Busquem, el públic curiós, aquell que s’apropa a veure què passa quan sent música”, va finalitzar.

tracking