música

Sant Julià duplica l'aforament dels concerts, fins als 8.100 espectadors

La reubicació de l’escenari davant de la façana del centre cultural millorarà la sonoritat

Sant Julià duplica l'aforament dels concerts, fins als 8.100 espectadorsCSJ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ha ressituat l’escenari, que ja s’ha muntat just davant de la façana del Centre Cultural i de Congressos Lauredià. Amb aquesta modificació aconseguiran el doble objectiu de millorar la sonoritat i duplicar l’aforament dels concerts que se celebrin a la plaça de la Germandat: amb la modificació, l’espai podrà donar cabuda a 8.100 persones, segons els càlculs facilitats des del departament de Cultura, aproximadament el doble de l’existent fins ara.

A banda d’incrementar la capacitat de l’espai, els tècnics consideren que la qualitat del so que rebran els espectadors també millorarà, atès que s’aconsegueix eliminar el xoc del so amb la paret de l’edifici que anteriorment quedava enfrontat amb l’escenari. Al temps, la nova ubicació permetrà augmentar la visibilitat des de diversos punts; per exemple, les actuacions es podran seguir des del cap del carrer de Casa Comuna.

També van eliminar la llotja. En aquest cas es tracta d’un canvi decidit per raons de seguretat, expliquen des del comú, perquè en cas que s’hagués de desallotjar l’espai de manera ràpida, aquest punt es podria convertir en un impediment.

Per l’escenari, acabat d’ins­tal·lar, passaran aquests dies de festa major noms de la música com ara Rosario o Javier Gurruchaga, al capdavant de l’Orquesta Mondragón, així com l’espectacle conjunt del cantautor català Ramon Mirabet amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), Hotel Cochambre o Ovella Xao.

tracking