Reportatge

Entre llops i tempestes de neu

Divuit mesos han donat a ‘Wolves’, el curt de debut d’Álvaro Rodríguez-Areny, per a veure molt de món: un centenar de seleccions en festivals d’una llarga trentena de països. Avui es projecta als cines d’Illa Carlemany i el jove realitzador ja està ja immers en ‘Le Blizzard’.

Entre llops i tempestes de neu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era una meta, però tot i així, admet Rodríguez-Areny, arribar al centenar de seleccions oficials era “impensable”. Ho han aconseguit, “i no amb festivals de poble”, puntualitza el mateix realitzador, sinó posant una pica en certàmens de referència com, sense anar geogràficament més lluny, el de cinema fantàstic de Sitges. Ara que arriba el moment de tancar la distribució, què millor que oferir una última projecció per al públic del país i, sobretot, fer-ho davant d’una de les pel·lícules més esperades de la temporada, Dunkerque? Així que Wolves precedirà el llargmetratge de Christopher Nolan en la sessió de les 22.45 d’aquesta nit. “Em feia una il·lusió especial veure’l precedint aquest peliculón”, confessa el director debutant.

Ara, després de viure moments dolços amb aquesta producció, però, arriben moments més complexos: aixecar el següent projecte, Le Blizzard. Ara ja sense els mitjans de l’escola de cinema –la barcelonina Bande À Part, on va estudiar i on el va fer com a projecte de fi de carrera–, i havent-se de buscar tot el finançament. Compta amb una subvenció d’uns deu mil euros del ministeri de Cultura. Sucosa i agraït, assegura, però que finalment a penes suposa el vint per cent dels diners que necessita. Ara, sense els recursos de l’escola, tot s’ha de pagar: el lloguer de l’equipament i, per descomptat, els professionals. Que vol que siguin de nivell, per garantir la qualitat del producte i, si és possible, un recorregut com el de Wolves. El problema és que no està trobant massa suport, ni amb el brillant cur­rículum que porta sota el braç. “La gent desconfia, en ocasions perquè es van sumar a un projecte i després no el van ni arribar a veure materialitzat”, admet. “És trist, perquè això suposa carregar-se un sector que a penes ni ha nascut al país”.

Tornarà a rodar en paratges del Principat i novament una història ambientada en la Segona Guerra Mundial. En aquest cas, però, l’argument, el paper protagonista, serà femení: una dona es desperta, malferida, i en mig de la tempesta de neu a què fa referència el títol; entre ella i la seva filla s’interposa un bosc tenebrós. “I poca cosa més puc avançar del guió, perquè sent un curt ja us explicaria tota la història”, diu el director, autor també del guió definitiu.

De moment, li ha ensenyat el guió a l’actor andorrà Isak Férriz, protagonista de l’anterior. Però el càsting encara està a les beceroles.

tracking