Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Què fem?

Sessió d'Aquacine a Caldea

Consulta l'agenda cultural i d'activitats d'Andorra d'avui, amb les exposicions, els actes i els espectacles que es fan al país
Una imatge del film, un clàssic dels estudis d'animació Pixar.

Sessió d'Aquacine a Caldea

Una imatge del film, un clàssic dels estudis d'animació Pixar.

Actualitzada 26/07/2017 a les 07:09
LA PROPOSTA:

-''SESSIÓ D'AQUACINE A CALDEA'
Caldea projecta Buscando a Nemo en una sessió d’aquacine a l’aire lliure. La pel·lícula, ja tot un clàssic de Pixar Animation Studio, es podrà veure a partir de les 20.30 h, a la llacuna exterior del termolúdic, on es disposarà una àrea equipada amb sofàs inflables i altres elements perquè els banyistes puguin surar. Aquesta és l’última de les sessions d’Aquacine a la fresca que es durà a terme aquest estiu en col·laboració amb el Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus Ull Nu. Cal reservar l’entrada al web www.caldea.com o comprar-la el mateix dia a les taquilles del centre o al punt d’informació d’Illa Carlemany (25€/p).

MÚSICA:

-'CONCERT AMB OBOÈ'
El concert brinda l’oportunitat de sentir l’oboè, un instrument poc habitual en format de música de cambra i principalment orquestral. Dins del programa ofert, assumeix el paper més brillant del conjunt: el de solista, com el quartet de Mozart, obra cabdal per a aquesta formació, que ressalta el protagonisme de l’oboè interpretat per Òscar Diago i acompanyat de les cordes: el violí, Alexandre Arajol; la viola, Albert Flores; i el violoncel, Jordi Claret.
Església Sant Martí de la Cortinada (21.30 h)
Ordino.

INFANTIL:

-'TRANSHUMÀNCIA'
A les Petites tardes d’estiu, activitats infantils al Prat del Colat, avui hi ha l’espectacle Transhumància, a càrrec de la compa-nyia Xip Xap.
Prat del Colat (18 h)
La Massana.

ACTES POPULARS:

-'FESTA MAJOR A ESCALDES'
12.00 h. Obertura del mercat de les bruixes, al Passatge Arnaldeta de Caboet.
12.00 h. Obertura dels food trucks, al carrer dels Veedors.
12.00 h. Missa de Santa Anna, a l’església de Sant Pere Màrtir.
13.00 h. Tradicional ball de Santa Anna, a la plaça Santa Anna.
13.30 h. Aperitiu de Santa Anna, a la plaça de l’Església de Sant Pere Màrtir.
16.00 h. Parc Niagra, al carrer dels Veedors.
18.00 h. Repartiment de porres i xocolata per a la mainada, a l’aparcament dels Veedors.
18.00 h. Gran concert de tarda, amb l’orquestra Maravella, al Prat del Roure.
20.00 h. Ballada de sardanes, a la Plaça Coprínceps.
22.00 h. Orquestra Centauro, a l’aparcament dels Veedors.
23.30 h. Majestuós Castell de focs artificials.
23.45 h. Ball de nit, amb l’orquestra Maravella, al Prat del Roure.
24.00 h. Concert a càrrec de Txarango, a l’aparcament dels Veedors. Gratuït.
01.45 h. Orquestra Centauro, a l’aparcament dels Veedors.

EXPOSICIONS:

-'MODA', DE RICARD LOBO'
Exposició de l’arquitecte i fotògraf Ricard Lobo. Moda recull el treball realitzat a la passarel·la 080 Barcelona Fashion. L’objectiu és mostrar el procés de preparació i exhibició d’una desfilada. Un procés on el temps és fugaç i l’objectiu del fotògraf ha d’estar en tot moment preparat per captar la instantània desitjada. A Lobo li interessa el joc dels colors, la composició, la incidència de la llum sobre els volums, les textures dels teixits, les línies, les geometries. En resum, de la moda li interessa tot allò que li interessa també del món de l’arquitectura.
Museu del Tabac
Sant Julià de Lòria. Fins al 24 de setembre.

-ELS SOMNIS DE DALÍ I PONÇ'
Exposició al voltant del surrealisme de Salvador Dalí i el surrealisme màgic de Joan Ponç. A la mostra hi ha tres olis del geni de l’Empordà: Retrat de Lord Mountbatten, del 1938, la primera versió del seu quadre famós de Leda Atòmica, del 1948, un retrat nu de la seva musa: Gala, i un paisatge surrealista titulat Diamond Head, del 1979. També quatre dibuixos de cartes de pòquer realitzades per Dalí. De Ponç, els famosos tres dibuixos del Dau al Set presentats pel pintor Tharrats i una mostra de dibuixos.
Art Areté
Passatge Antònia Font Caminal (Prat de les Oques). Escaldes-Engordany.

-'MORT SOBRE BLANC'
Isidre Escorihuela torna a comparèixer en una sala del país amb la sèrie Mort sobre blanc, amb fotografies que tenen com a vincle comú la natura en estat de mort o d’hibernació. Les imatges són una interpretació personal sobre la mort total o transitòria de la natura a l’hivern. S’han fet buscant el contrast de l’element principal amb un fons de neu o de cel, i crear així el contrast necessari perquè el motiu central de la imatge prengui el protagonisme principal de l’escena.
Galeria Pilar Riberaygua
Carrer de la Vall, 12. Andorra la Vella. Tel.: 829 329. Horaris: de dilluns a divendres, de 16 a 20 hores. Fins al 15 de setembre.

-'ESCENARIS. DE MONET A ESTES'
L’exposició Escenaris. De Monet a Estes. De Trouville a Nova York desplega, en vint-i-sis teles de la col·lecció privada de Carmen Cervera, un recorregut per vuit dècades de la història de l’art, des de final del segle XIX fins als anys setanta del XX. La mostra comença amb La cabana a Trouville, pintat per Monet el 1881, i recull obres d’autors com Paul Gauguin, Henry Matisse, Anglada Camarassa, Ramon Casas, Joaquim Mir o Alfred Sisley. El recor­regut acaba amb propostes de Richard Estes i el fotorrealista Charles Bell.
Museu Carmen Thyssen Andorra
Escaldes-Engordany.
Horaris: diumenge, de 10 a 14 hores.
Fins al gener del 2018.

-‘GASTON-LOUIS ROUX I L'AVANTGUARDA’
La figura de Roux (1904-1988) pot competir sense problemes amb la de coetanis com el mateix Picasso, Bracque o Gris. No obstant, l’alçada del pintor, la seva obra, si més no una part, va estar durant dècades a l’ombra. Per què? Al marxant que l’havia impulsat als inicis, Daniel-Henry Kahnweiler, home visionari que va estar al costat dels creadors que revolucionaven l’art al París d’entreguerres, no li va fer el pes el retorn a la tradició figurativa que va fer Roux. Ara, la mostra orquestrada pel Museu del Tabac lauredià i la galeria Joan Gaspar de Barcelona recupera quaranta obres del pintor francès, un repàs per la seva trajectòria, incloent-hi les peces que es van mantenir a l’ombra durant cinc dècades, fins que el galerista Joan Gaspar les va treure a la llum, el 2004.
Museu del Tabac
C/Doctor Palau, 17. Sant Julià de Lòria. Tel.: 741 545. Horaris: de dimarts a divendres, de les 9 a les 19 h (última visita a les 18 h). Dissabte, de les 10 a les 20 h (última visita a les 18.30 h). Diumenges, de les 10 a les 14.30 h (última visita a les 13 h).
Fins al 29 d’octubre.

-'ARRANZ-BRAVO, A ART AL ROC'
Arranz-Bravo. New Man recull una selecció d’obres del pintor espanyol, una vintena de peces on l’artista desplega les experimentacions més recents en diferents formats del famós artista neofiguratiu. Durant l’acte inaugural Arranz-Bravo va realitzar una performance que va fer possible que els espectadors contemplessin en directe, el seu mètode de treball.
Art al Roc (antic CIAM)
Av. Carlemany, 8. Horaris: de dimarts tarda a divendres d’11 a 14 h i de 15.30 a 20 h. Dissabte, de 10 a 14 h i de 15 a 20 h. Diumenge, de 10 a 14 h. Tancat diumenge tarda, dilluns tot el dia i dimarts matí.

-'ANTONIO AMAT: 'ORIGEN I DUALITAT'
L’artista barceloní Antoni Amat presenta Origen i dualitat, una selecció de vuit obres que Caldea presenta en col·laboració amb la galeria Art Areté. Les peces estan elaborades sobre fusta tractada, on s’incorporen diferents matèries per donar-hi un efecte vibrant. Amat (1960) realitza una investigació sobre la força del gest i la seva interacció amb l’espai.
Caldea
Escaldes-Engordany

-‘VIDES INACABADES’
Vides inacabades és un conjunt de nou obres, nou retrats hiper­realistes de l’artista Samantha Bosque, una col·laboració de l’artista amb el projecte de la Fundació Arrels que acompanya persones sense llar en el seu camí cap a l’autonomia, oferint allotjament, alimentació i atenció social i sanitària. Les obres estan realitzades en tècnica mixta sobre fusta, de format 120 per 160 centímetres, intervingudes amb l’escriptura dels mateixos protagonistes.
Museu del Tabac. Espai 4
Sant Julià de Lòria.

-‘THIS IS POP ART’
A This is pop art estan representats els principals artistes del pop americà, des de la figura més icònica, Andy Warhol, amb les seves serigrafies de Marilyn, Mao o la sopa Campbell’s a Keting Haring, Robert Indiana, Roy Lichtenstein o Robert Rauschenberg. L’art pop va sacsejar l’art contemporani des de la dècada dels anys cinquanta del segle XX, trencant amb l’expressionisme abstracte. Els artistes pop van començar a qüestionar el concepte mateix d’art: què és art i què no, una revolta basada en les idees dels dadaistes i els surrealistes. Així, van convertir articles quotidians, invents de la societat de consum, en objecte artístic. No tan lluny del que ja havia fet Marcel Duchamp. Amb colors estridents i línies negres, va proposar una reflexió sobre la societat consumista i el capitalisme.
CAEE
Escaldes-Engordany.
Horaris: de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h. Diumenge, de 9.30 a 13.30 hores.
Fins al 23 de setembre.

-'LLUÏSA CASAS'
El nou espai obert als artistes del país exhibeix una vintena d’obres de l’artista Lluïsa Casas, obres pintades amb la tècnica d’acrílic, seguint l’estil figuratiu no realista propi de la pintora. La temàtica de les obres són retrats nus femenins, paisatges urbans i natures vives.
Sala Bingo Star’s
Andorra la Vella.
Horaris: de 17h a 3 h, cada dia.
Fins al 31 d’agost.

-'SWEET CANDIES CARAMELS'
La mostra Sweet Candies Caramels presenta per primer cop a Andorra l’obra de l’artista francesa Laurence Jenkell. Acull una variada selecció de les famoses escultures amb forma de caramel amb què l’artista treballa des de fa anys. Amb materials i motius diferents, Jenkell explora totes les possibilitats de la forma i ofereix com a resultat una exuberant exposició, plena de vida i color. Entre les disset obres que s’exposaran a l’ArtalRoc hi haurà també un petit grup d’escultures menys conegudes però no per això menys importants: quatre simpàtics robots retro provinents del mateix univers acolorit i naïf de l’artista, així com un quadre de grans dimensions fet a partir dels mateixos dolços.
Art al Roc (antic CIAM)
Av. Carlemany, 8.
Horaris: de dimarts tarda a divendres d’11 a 14 h i de 15.30 a 20 h. Dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 20 h. Diumenge de 10 a 14 h. Tancat diumenge tarda, dilluns tot el dia i dimarts matí.
Escaldes-Engordany.
Fins a l’11 de setembre.
 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477