patrimoni

Restauren vestits de Casa Rossell per exhibir-los la tardor vinent

El taller del Centre de Documentació i Museu Tèxtil treballa en les peces

Restauren vestits de Casa Rossell per exhibir-los la tardor vinent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El taller de restauració del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa treballa en una sèrie de peces de roba procedents del fons patrimonial de Casa Rossell d’Ordino, una sèrie de vestits que daten d’entre els segles XVIII i XIX i que, segons va publicar l’entitat al seu butlletí, està previst que s’exposin al país a partir del setembre.

Els restauradors del centre català treballen en dos vestits femenins, un conjunt infantil (amb vestit i còfia) i una levita masculina. Peces que han rebut un tractament inicial de conservació preventiva (aspiració, humidificació per minimitzar plecs i arrugues), consolidació de costures i fixació de fils solts. A banda, els tècnics han bastit maniquins i suports d’exhibició, creant cossos amb les mides adients per als vestits i confeccionats de tal manera que quedaran invisibles al moment d’exhibir les peces.

El fons de la casa pairal ordinenca, amb els orígens al segle XVII, va passar a mans de l’Estat en morir sense hereus els últims propietaris. Patrimoni en conserva uns 8.000 objectes catalogats.

tracking