Reportatge

Fans al peu del canó

“Fa tant temps que ja ni ens ho esperàvem.” El president del club de fans de David Bisbal a Andorra assegura que hi ha molta expectació pel concert anunciat pel comú d’Andorra la Vella per a l’agost.

Fans al peu del canó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 17 de juny del 2007 queda molt lluny. Sobretot per als fans de Bisbal al Principat –unes 800 persones aplega el club oficial, segons les dades aportades pel seu president, Isidre Martínez; entre els inscrits, alguns nadons, fills de seguidors–. “Hi ha moltíssima expectació”, assegura. Han estat deu anys en què en alguna ocasió, diu, ha cor­regut la brama que potser el tornarien a veure en directe al país, però ja entén que els pressupostos en els últims temps eren els que eren i no ha estat possible. Ara sí, sembla que les seves oracions han estat escoltades i per fi el tornaran a tenir sobre l’escenari, “encara que de moment només hi ha un preacord, no el contracte signat, pel que sabem, però estem convençuts que es tancarà”, puntualitza. Ells estaven al corrent de les negociacions abans que la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, en parlés, explica qui encapçala el club. De fet, hi afegeix, el contacte entre els mànagers de Bisbal, així com la discogràfica i les productores dels concerts, i les diferents associacions de suport al cantant és constant. I quan Mahoma no ve a la muntanya, és la muntanya (humana) la que sol desplaçar-se per seguir els seus directes i altres esdeveniments en què participa. Una de les més recents activitats organitzades des del club de fans del país ha estat el viatge a Almeria, la setmana passada, per assistir al concert que Bisbal va oferir a la seva ciutat natal. Des del Principat s’hi van desplaçar mitja dotzena de persones, que van tenir l’oportunitat de presenciar l’actuació, és clar, i opció a accedir al backstage i tenir una petita xerrada amb l’ídol.

Però l’activitat del club no queda limitada als concerts: també compten amb ells en altres moments, com les presentacions dels nous discos. L’última, la de l’àlbum titulat Hijos del mar, es va fer a bord d’un vaixell, al port de Barcelona, on membres del club de fans andorrà van ser convidats. També solen cridar-los quan el cantant participa en algun programa televisiu. Ara estan pendents del seu pas per diferents canals: per Televisió de Catalunya, però sobretot per l’anunciat retorn del reality Operación Triunfo a Televisió Espanyola. “Estem en contacte permanent amb els mànagers, els productors, els diferents mitjans, i després anem o no en funció de la disponibilitat pels estudis o la feina”.

Accés al ‘backstage’ a Andorra

L’accés directe a l’artista, és a dir, la possibilitat de veure’l entre bambolines, també l’estan organitzant al voltant del concert del 7 d’agost a Andorra la Vella, que servirà per tancar la festa major. Normalment, explica Martínez, la sort de compartir uns breus instants amb l’ídol es decideix per sorteig: aprofiten el de la loteria de l’ONCE per decidir-ho, en funció que coincideixi la terminació del número premiat amb el d’inscripció del fan a l’associació.

Coincidint amb el concert de l’agost s’han posat en marxa per intentar organitzar una trobada internacional: vindrien fans de França i Espanya, però també estan en contacte amb els d’Itàlia, Polònia i s’hi podrien aplegar un parell de centenars de fans. O més: “cinc-cents seria un somni”.

tracking