Esdeveniments

El Consell General redueix el premi de recerca històrica als 10.000 euros

Rebaixa la dotació en 5.000 euros, seguint la pauta de Govern amb el Fiter i Rossell

El Consell General redueix el premi de recerca històrica als 10.000 eurosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General, que fins ara dotava el premi Principat d’Andorra de recerca històrica amb 15.000 euros redueix la dotació i el guardó es queda en 10.000. Un premi que inicia així una nova etapa, però que en les últimes edicions, malgrat la sucosa dotació, ha tingut en general escassa participació i de poca qualitat, perquè s’ha declarat desert.

La rebaixa segueix la línia marcada pel Govern, que va reduir en la mateixa quantitat el premi Fiter i Rossell de novel·la. Segons va explicar la ministra de Cultura, Olga Gelabert, per equiparar-lo amb l’altre premi que dota, el Carlemany per al foment de la lectura. El ministeri, a banda de la dotació del premi, col·labora també econòmicament en l’organització de la Nit Literària.

Pel que fa al cartell al complert de premis de la Nit, l’entitat organitzadora, el Cercle de les Arts i de les Lletres, ha fet ja públiques les bases de l’edició, amb la data de lliurament de tots els treballs que aspirin als diferents guardons convocats, un termini que acaba el proper dia 15 de setembre. Una altra de les novetats de la 40a edició, que compensa les pèrdues en dotacions, és l’afegit d’una nova categoria: un premi de relats de ciència-ficció i fantasia, dotat amb 2.000 euros pel Grup Maestre.

tracking