música

Txarango, a la festa major d'Escaldes

La banda anuncia concert al carrer dels Veedors per a la nit del 26 de juliol

Txarango, a la festa major d'Escaldes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La formació barcelonina Txarango serà protagonista de la festa major d’Escaldes-Engordany, amb el concert que protagonitzarà el 26 de juliol, el dia gran del programa, al carrer dels Veedors. Així ho anuncia ja a la seva pàgina web, en una actuació que s’emmarca en una gira estiuenca que a banda de nombroses festes majors també la porta per festivals com el Cruïlla, el Canet Rock o el de Glastonbury.

La banda recalarà a Escaldes amb el cinquè disc, El cor de la ter­ra, publicat enguany. La contractació d’aquesta formació de música de fusió (amb el reggae com a eix vertebrador i que barreja ritmes jamaicans i sonoritats llatines i pop-rock) incideix en el canvi de registre que des de la Unió pro Turisme, organitzadora del cartell, es va voler imprimir a partir de l’any passat, amb La Pegatina. L’objectiu, van explicar aleshores, es atreure el públic més jove. Un viratge en una festa que en els anys anteriors havia retut homenatge a la nostàlgia i a la música dels vuitanta, amb bandes com La Unión, La Guardia o Los Inhumanos.

Tornant a Txarango, la formació ja havia passat per Andorra: el 2013 havia format part del cartell de la festa major de Sant Julià de Lòria. En aquella ocasió, però, el paper de cap de cartell de la festa el van tenir Mojinos Escozíos, mentre que els barcelonins van ocupar l’escenari la nit dedicada als concerts joves. Quatre anys després tornen en un moment dolç per a ells, després de passar (i pràcticament impulsar) esdeveniments com el concert pels refugiats celebrat a principi d’any al Palau Sant Jordi, al costat de gent com Amaral, Sopa de Cabra, Macaco o Sílvia Pérez Cruz, entre mig centenar de noms.

Pel que fa a les contrades pirinenques, el 2014 van protagonitzar el concert central de la festa major de la Seu, just després de treure al carrer el primer disc, Som-Riu, i just en el moment que començava a esclatar la popularitat de la banda. Abans havien publicat dos discos: Welcome to Clownia (2010) i Benvinguts al llarg viatge (2012), a banda de l’editat per a La Marató, Som persones, també el 2012.

En la seva trajectòria, la formació ha rebut diversos premis Enderrock, a banda del premi Arc 2012 a millor gira per festes majors i premi Arc 2013 a millor gira internacional i l’atorgat al millor disc català de l’any de l’emissora Ràdio 4. El 2014 s’estrenen com a programadors culturals amb la creació del Clownia Festival, certamen de música, circ i teatre, a Sant Joan de les Abadesses.

tracking