Espectacles

Melodia, patrimoni, solidaritat

La Fundació Ibo-Àfrica organitza el primer cicle Música, romànic i solidaritat, per recaptar fons per a l’illa d'Ibo

Melodia, patrimoni, solidaritat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El flautista català Claudi Arimany, considerat un dels instrumentistes de més prestigi, serà una de les figures que desfilin pel primer cicle Música, romànic i solidaritat, organitzat per la Fundació Ibo-Àfrica amb l’objectiu de recaptar fons per a l’illa d'Ibo, a Moçambic. Tres concerts, al juny i juliol, que tindran com a escenaris tres temples del patrimoni romànic andorrà: Santa Coloma, Sant Climent de Pal i Sant Martí de la Cortinada, i per on passaran figures de prestigi.

La filosofia del cicle, explica el director artístic, Josep Bassal Riera, és “oferir concerts en què el públic estigui molt a prop dels intèrprets, que tingui una percepció molt diferent de la música, quasi com si en fos partícip”. Una proposta “íntima i selecta, també gràcies a la bellesa dels escenaris”, hi afegeix. I pel que fa als repertoris de les tres cites, van quedar al lliure arbitri dels artistes, que han apostat per programes “que ofereixen absoluta garantia, seguretat de l’èxit”, amb obres d’autors que van des de Bach i Telemann fins a Beethoven o a la música hispànica de Turina i Albéniz.

El cicle començarà el 15 de juny, a Santa Coloma (21 hores), amb la proposta protagonitzada per Mick Stirling i Ramon Bassal, un concert de dos violoncels en què interpretaran peces de Bach, Boccherini, Huguet i Tagell, i Kummer. Professor i alumne, Stirling i Bassal, a qui a banda uneix una amistat que els ha portat a fer produccions plegats, destaca el director artístic.

El 29 de juny, a Pal i en el mateix horari, serà el torn de Javier García Moreno, “un guitarrista que porta la música espanyola a la sang, un gran especialista i amb una tècnica extraordinària”, indica Bassal. En aquest cas l’intèrpret malagueny, un solista de talla internacional, se centrarà en les obres d’Albéniz, Sor, Tárrega i Turina.

Per al tercer episodi –el 13 de juliol a Sant Martí de la Cortinada– està programat el duet de flautes que integren Claudi Arimany i Jordi Gendra, aquest últim molt vinculat a Andorra, com a professor de l’Institut de música de la capital. En aquest cas han apostat per un programa amb obres de Telemann, Mozart, Bach, Haydn i Beethoven. Un programa, ressalta Bassat, “que han ofert en múltiples ocasions i que estic convençut que amb l’especial acústica del temple donarà un resultat excel·lent”.

La Fundació Ibo-Àfrica està patrocinada per professionals i empresaris, amb l’objectiu de portar ajuda a l’Àfrica, en projectes que es financen a través d’iniciatives culturals.

tracking