Govern

Alfons Codina es farà càrrec de l'àrea de Patrimoni Cultural

El departament no tenia responsable des de la dimissió de Ricard de Deus

Alfons Codina es farà càrrec de l'àrea de Patrimoni Cultural

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alfons Codina, actual director de la biblioteca comunal d’Encamp, es perfila com la persona que finalment es posarà al capdavant de l’escapçat departament de Patrimoni Cultural, un lloc que roman vacant des que el novembre passat va dimitir Ricard de Deus. El nomenament estaria encara pendent d’alguns serrells, però tot apunta que aquesta serà la persona que prengui les regnes de l’àrea.

Des de la dimissió de De Deus –arquitecte de professió i que havia substituït com a coordinador l’anterior director de l’àrea, Olivier Codina– el departament havia quedat directament sota la supervisió de la ministra, Olga Gelabert. Aquesta hauria ofert el lloc a diferents persones, entre les quals Xavier Llovera, funcionari de Govern però que ara està treballant en comissió de serveis per a la Generalitat de Catalunya, previsiblement fins a final de l’any vinent. També es va temptejar una de les tècniques del ministeri, que no va acceptar l’oferiment. Finalment, sembla que l’opció ha estat recórrer a algú extern al ministeri.

Previsiblement la incorporació de Codina a Cultura s’emmarcaria en una remodelació al departament, on l’actual directora de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles, tindria també sota la seva responsabilitat Patrimoni, igual que recentment havia assumit la supervisió de l’àrea de Museus i Monuments.

A les mans de Codina cauran algunes de les patates calentes del ministeri, començant per la qüestió dels entorns de protecció, un dels temes que van portar De Deus a deixar el seu lloc.

tracking