HISTÒRIA DE L'ART

El primer gran estudi sobre les 'Pageses d'Andorra' es presenta a Barcelona

El llibre 'Picasso: de 'Pageses d'Andorra' a 'Demoiselles d'Avignon: un viatge romànic', editat pel Govern, es presenta avui al vespre a Barcelona, concretament a la llibreria Laie

'Picasso: de 'Pageses d'Andorra' a 'Demoiselles d'Avignon: un viatge romànic' es presenta a Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El llibre 'Picasso: de 'Pageses d'Andorra' a 'Demoiselles d'Avignon: un viatge romànic', editat pel Govern, es presenta avui al vespre a Barcelona, concretament a la llibreria Laie. Seran les autores d'aquest estudi, la historiadora de l'art i pintora Concepció Boncompte; Mercè Vidal, professora titular d'història de l'art modern i contemporani de la Universitat de Barcelona; Rosa Alcoy, catedràtica d'història de l'art i directora del Grup de Recerca Consolidat Emac Romànic i Gòtic, i Josefina Roma, professora honorífica d'antropologia social de la Universitat de Barcelona, les encarregades de fer aquesta presentació. També hi seran presents la directora del Departament de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles, i el director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Àlex Susanna, que farà el parlament d’introducció.

El llibre és un estudi que parteix del dibuix del pintor Pablo Picasso titulat 'Pageses d'Andorra', del 1906, sobre el qual s'estructura la teoria que relaciona la influència del dibuix picassià en l'evolució pictòrica del pintor malagueny i com l'art romànic, un dels patrimonis culturals més important del país, és el punt d'inflexió en la transformació de l'obra de l'artista universal cap al cubisme, tal com informen des del Govern.

Aquesta publicació és el primer gran estudi monogràfic sobre les 'Pageses d'Andorra' de Picasso. El contingut de l'obra es basa en la tesi doctoral de Boncompte, titulat 'Picasso. De 'Pageses d'Andorra' a 'Demoiselles d'Avignon', un viatge romànic' i està recolzat per un corpus d'assaigs de científics locals i internacionals sobre matèries fins ara no tingudes en compte en l'estudi de Picasso. L’assaig va ser presentat públicament l’11 de juliol de l'any passat. Inicialment se n’ha fet una edició de 1.500 exemplars.

tracking