Reportatge

White Heaven, prop del cel

Segons classificats entre una vintena de participants: els White Heaven Vocal Group passen amb nota pel concurs Llumplugged, a la sala Voilà de Manresa.

White Heaven, prop del cel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer premi era tota una temptació: els mitjans per gravar un disc, que és un dels anhels actuals del grup vocal andorrano-català, explica Juli Barrero, una de les sis veus, amb Laia Boixadós, Anna Serra, Iris Abancó, Enric Mieza i

Enric Alabern. Però el pas per l’escenari de la competició –tercera edició d’un certamen que compta amb suport de Catalunya Ràdio i està agafant volada– els ha facilitat el contacte amb programadors catalans, que tampoc no està malament.

La formació es va posar en marxa el 2010, com a grup de gòspel en exclusiva. Però després d’un temps, i amb la tornada de Boixadós de Berkeley (Estats Units), on va anar a acabar els estudis musicals, el grup es va reformular, obrint-se a altres estils: ara posen els ulls en els temes de Manhattan Transfer, emblemàtica formació vocal formada a finals dels anys seixanta. Serà l’eix de l’espectacle d’enguany i algun dels seus temes –justament amb d’altres, de gent com Beyoncé o el popular Ain’t no Sunshine– van pujar a l’escenari de la sala manresana. També inclourien temes de la banda nord-americana a un futur projecte discogràfic. “Videogràfic”, puntualitza Barrero: la idea seria enregistrar so i imatges.

Però amb músics tan formats com Boixadós, Mieza o Abancós (professora al conservatori del Liceu), no es volen quedar en grup de versions, sinó que també comencen a compondre i interpretar temes propis.

White Heaven ha passat per escenaris com el festival de jazz de Manresa o, al país, el Colors de Música. I al desembre, l’església de Santa Coloma.

tracking