Reportatge

De l'aigua al surrealisme

Galeries que obren, galeries que es consoliden: el panorama expositiu podria haver deixat enrere els temps més magres. Art Areté està de bona ratxa: torna a treballar amb Caldea, es presentarà a una fira a Madrid i a la sala arribaran peces de Dalí.

De l'aigua al surrealisme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vestíbul de Caldea torna a ser escenari d’una exposició organitzada des de la sala que dirigeix Isabel Rodríguez Ferrer. Una col·laboració que es va iniciar amb H3O, una exposició que recollia les creacions de tres noms en auge del panorama d’art urbà –Sixe Paredes, Suso33 i Okuda San MiguelErice: amb els dos primers la sala compareixerà a la primera fira d’art urbà a Madrid– i que ara es torna a produir amb un nom de les arts plàstiques barcelonines: Antoni Amat. Ahir es va inaugurar Orígen i Dualitat, un conjunt de vuit peces de l’autor en què es torna a fer present una temàtica relacionada amb el termolúdic: Amat envolta els llenços d’una carcassa matèrica que després trenca, per deixar veure què hi ha sota la superfície, que pot ser el vermell del magma o el blau de les aigües.

La de la galeria i el termolúdic s’endevina com una col·laboració estable positiva per a ambdues parts. “A ells els va bé omplir l’espai amb art i nosaltres podem diversificar les nostres propostes”, va explicar la galerista. Així, mentre la sala segueix explorant la línia de l’art contemporani amb l’obra d’Amat, a les instal·lacions de la sala, al Prat de les Oques, instal·la El surrealisme de Dalí versus el surrealisme màgic de Ponç, que inaugurarà en breu.

Una mostra, explica el copropietari de la sala, Blas Gómez Díaz, en què “volem constatar que dos artistes com Salvador Dalí, de gran importància a la primera meitat del segle XX, i Joan Ponç, a la segona meitat, sense tenir gaire relació entre si tenien tantes coses en comú i a la vegada contradictòries”. Entre les semblances, que tots dos eren catalans, pintors surrealistes i grans mestres de la pintura del segle XX. “En les seves contradiccions, que Dalí va ser un pintor molt extravertit i Ponç tot el contrari”, exposa el col·leccionista i galerista.

A la mostra hi haurà tres olis del geni de l’Empordà: Retrat de Lord Mountbatten, del 1938, la primera versió del seu quadre famós de Leda Atòmica, del 1948, un retrat nu de la seva musa: Gala, i un paisatge surrealista titulat Diamont Head, del 1979. També quatre dibuixos de cartes de pòquer realitzades per Dalí en un format de 70 per 50 centímetres i cinc dibuixos, des d’una maternitat del 1928 fins a un autoretrat amb barretina de Dalí. En total, dotze originals de Dalí.

De Ponç, els famosos tres dibuixos del Dau al Set presentats pel pintor Tharrats i una mostra de dibuixos, com ara la sèrie d’al·lucinacions, la de caps del Brasil i una altra sèrie de caps.

tracking