Teatre

Els espectacles de la Comédie Française, en pantalla de cine

El projecte arrenca amb ‘Le Misanthrope’ i inclourà dues peces més

Els espectacles de la Comédie Française, en pantalla de cine

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comédie Française –que l’any passat va trepitjar per primer cop un escenari del Principat, amb George Dandin– ha trobat la manera de fer arribar cada nova producció a milers de persones: les projeccions de teatre als cinemes. Aquesta tarda el país se suma a la xarxa Pathé Live als cines francesos, amb la projecció de Le Misanthrope en una de les sales d’Illa Carlemany (20.30 hores). Una retransmissió en directe de l’estrena de la producció on Clément Hervieu-Léger dirigeix el clàssic de Molière.

Serà la primera de tres sessions ja programades enguany i que s’integren a la programació de la Saison Culturelle de l’ambaixada de França, amb un cartell que, va prometre l’ambaixadora, Jocelyne Caballero, es donarà a conèixer en breu. La proposta continuarà amb les projeccions de Roméo et Juliette, al maig, i Cyrano de Bergerac, a l’octubre. En aquest cas serà en diferit.

La proposta s’ha fet amb el patrocini d’Andbank i la col·laboració dels cines d’Illa Carlemany. Una iniciativa que, de comptar amb el favor del públic, tindrà continuïtat en properes temporades, van coincidir Caballero i el gerent de les sales, Jordi Torres, qui encara la va ampliar: si funciona intentarà contractar també representacions de teatres espa­nyols. Així, la temporada d’òpera i ballet als cinemes tindria una tercera pota, la teatral. Amb l’experiència de la lírica i la dansa, Torres es va mostrar satisfet amb la resposta en termes d’assistència: una mitjana de vuitanta a un centenar d’espectadors per sessió. “Al teatre n’esperem més fins i tot, gràcies a la difusió que facilita l’ambaixada de França.”

tracking