Música

El disc d'Eduard Iniesta i l'ONCA, nominat als Premis Enderrock

‘La petita casa de mi mateix’ competeix amb nou aspirants més en una votació popular

El disc d'Eduard Iniesta i l'ONCA, nominat als Premis Enderrock

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La petita casa de mi mateix, el disc d’Eduard Iniesta i l’Orquestra Nacional d’Andorra (ONCA), ha resultat finalista de la categoria de millor disc de clàssica del 2016 dels populars premis Ender­rock. La cursa pels guardons, atorgats per votació popular, ha superat ara la primera fase, que consisteix a triar els finalistes de cada categoria. Tot seguit s’enceta la segona: fins al 12 de febrer i a través de la pàgina web www.enderrock.cat/premis es podrà votar el millor treball de cada categoria. Els premis es coneixeran el 9 de març en una gala a l’Auditori de Girona.

La petita casa de mi mateix s’enfronta a nou aspirants més: Alba Ventura, amb Études; Capella de Ministrers, Carles Magraner, amb Ramon Llull. L’últim pelegrinatge; el Cor Madrigal, amb Madrigal: Música coral catalana segles XX i XXI; el Cuarteto Casals, amb Franz Schubert: String Quartets #1. Live in Barcelona; Jordi Rovira, amb Ja hi som; Jordi Savall, amb La Capella Reial de Catalunya; Le Concert des Nations, amb Dixit Dominus: Vivaldi, Mozart, Handel; Josep Vila i Cor Infantil de la Unió, amb Un barret de cançons, Miquel Desclot, poemes; La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, amb Tossudament Llach; i Trio Rodin, amb Enrique Granados: Chamber Music with Piano.

El disc d’Eduard Iniesta i l’ONCA (l’entitat formada pel Govern i la Fundació Crèdit Andorrà) es va sentir per primer cop el maig del 2015 al cicle de l’ONCA al PALAU i es va enregistrar el desembre d’aquell any al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès. Són nou obres instrumentals compostes i orquestrades per Iniesta, que usa alguns dels instruments característics de la música mediterrània (el buzuki grec, el tzouras, el saz o el blagamàs) sumats a una formació de catorze cordes de l’ONCA i el conjunt instrumental d’Iniesta. El resultat, “música por­tuària amb influències de les músiques veïnes que agafa una volada nova al costat de l’ONCA”, recordaven ahir des de l’entitat.

tracking