música

Andorra Lírica porta 'La Traviata' en gran format a Sant Julià

L'òpera es representarà els propers 4 i 5 de març a l'Auditori Claror

Andorra Lírica porta 'La Traviata' en gran format a Sant JuliàANA / F. A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'La Traviata' de Verdi, que Andorra Lírica ja havia presentat en petit format, es representarà en gran format els propers 4 i 5 de març, amb acompanyament de piano, "amb tots els cantants principals i tots els secundaris a més del Cor de les Valls d'Andorra". També hi participarà l'Esbart lauredià. Una combinació de cultura popular i grans mestres de la lírica que sumarà una vuitantena de persones damunt l'escenari, ha explicat aquest dimecres la soprano Jonaina Salvador, qui ha convidat tothom a assistir a l'espectacle, que compta amb la col·laboració del comú de Sant Julià.

"Serà una 'Traviata' en format minimalista d'una gran elegància dintre de l'oníric", ha avançat la soprano. 'La Traviata' és una òpera de tres actes de Giuseppe Verdi, inspirada en la novel·la d'Alexandre Dumas fill 'La Dama de les Camèlies'. L'equip que coordinarà l'espectacle està format per la soprano Jonaina Salvador, a la direcció general i artística, Nikola Takov a la direcció musical, Catherine Metayer a la direcció coral i Àlex Aguilera a la direcció d'escena.

Pel que fa als personatges i al repartiment, Violetta Valery, la soprano Jonaina Salvador, Alfredo Germont, el tenor Alain Damas, Giorgio Germont, el baríton Otar Nakashide -solista de l'òpera de Geòrgia-, Flora Bervoix, la mezzosoprano Marta Knör, Gastone, el tenor Luis Alberto Canet i tres representants del cor joves de petits cantors, entre d'altres.

L'òpera, que dura dues hores, es representarà els dies 4 i 5 de març, dissabte a les 20.30 hores i diumenge a les 18 hores, a l'auditori Claror. Les entrades es poden comprar des d'aquest mateix dimarts a 32 euros, preu general i 28 euros, preu reduït.

La soprano ha aprofitat la presentació de 'La Traviata' per fer un prec a les empreses perquè patrocinin l'òpera a Andorra. "És un projecte nacional, tots els països tenen òpera i Andorra no pot ser una excepció, per això fem una crida a qualsevol empresa que estigui disposada a esponsoritzar el projecte perquè pugui anar creixent", ha reclamat.

La manca de diners, i el rebuig del Govern per subvencionar el projecte, fa que Andorra Lírica hagi de revisar alguns dels formats programats per aquest 2017, "perquè amb el patrocini actual no podrem fer més operes de gran format com farem amb 'La Traviata'". "Revisarem formats però mai rebaixarem la qualitat dels espectacles", ha aclarit Salvador. "L'any passat vam presentar les subvencions culturals, però tampoc han tingut disponibilitat econòmica, restem a l'espera", ha al·ludit la soprano a la negativa del Govern per donar suport al projecte.

"Andorra és un país turístic i un dels atractius que tenim és l'esquí i el comerç, però jo sempre he pensat que hi ha una línia que cal explorar que és l'atractiu de l'art i la cultura, i en aquest sentit, el projecte que du Andorra Lírica té aquesta vocació d'atraure al país gent amb l'excusa de venir a veure un bon espectacle", ha afegit el conseller de cultura de Sant Julià, Josep Roig.

tracking