Equipaments

El museu Thyssen disposarà de quatre pantalles interactives

El director artístic del nou espai, Guillermo Cervera, ha fet avui una visita guiada per les instal·lacions

La baronessa, Carmen Thyssen, amb el cap de Govern, Toni Martí, durant la visita al Museu Carmen Thyssen AndorraJ.R. / ANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Museu Carmen Thyssen Andorra col·locarà quatre pantalles tàctils de cinquanta polzades que permetran als visitants interactuar amb l'exposició, ja que aportarà informació dels quadres i d'obres relacionades. El director artístic del museu, Guillermo Cervera, ha explicat que suposaran “un diàleg més directe entre l'obra i el visitant”, i ha assegurat que “som pioners” perquè aquesta tecnologia sols s'ha vist a Ohio (EUA) o Austràlia.

Avui al matí, el director artístic del Museu Carmen Thyssen Andorra, Guillermo Cervera, ha fet una visita guiada per les instal·lacions, ubicades a l'antic hotel Valira, amb la mateixa baronessa Thyssen, que ha estat acompanyada pel seu fill, Borja Thyssen; el cap de Govern, Toni Martí; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert; el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp; els cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín i Marc Calvet, i nombroses personalitats que han comprovat l'evolució de les obres, que ja estan pràcticament enllestides i només queda acabar d'ajustar la regulació de la climatologia, el control de la humitat, els detalls de seguretat o la il·luminació. Tal com estava previst, la inauguració tindrà lloc el 16 de març.

Aquest espai ha apostat força per les noves tecnologies, i una bona mostra d'això és que la sala comptarà amb quatre pantalles tàctils de cinquanta polzades que permetran als visitants interactuar amb l'exposició, ja que aportarà informació dels quadres i d'obres relacionades. El director artístic del museu ha explicat que suposaran “un diàleg més directe entre l'obra i el visitant”, i ha assegurat que “som pioners” perquè aquesta tecnologia sols s'ha vist a Ohio (EUA) o Austràlia. Tres pantalles s'ubicaran en la sala principal i una en l'espai EducaThyssen amb un 'software' adaptat per a les diferents edats. A més, també s'editarà un catàleg “a preu competitiu” molt didàctic, amb una àmplia informació biogràfica i bibliogràfica, i textos d'experts sobre cada obra.

Per la seva banda, la baronessa Thyssen ha assegurat que es tracta d'un “nou somni”, perquè tal com ha repetit en diverses ocasions, una de les seves prioritats és que els seus quadres els vegi el major nombre de persones possible. A més, ha considerat que aquest espai és “un referent i un model”, per la qualitat de l'edifici, el seu condicionament, i les exposicions.

També el cap de Govern, Toni Martí, s'ha sentit molt satisfet perquè diu que “serà un gran èxit per al país”, i assegura que l'impacte d'aquesta visita ha estat molt positiu. A més, ha fet un especial èmfasi per l'aposta del Govern envers la cultura, i l'ha considerat el primer pas recordant que “ha d'estar lligat a altres passos que hem de fer en el futur”, com ara la necessitat d'un museu nacional.

Finalment, la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, també s'ha mostrat molt satisfeta perquè el projecte ja sigui una realitat, i està convençuda que dinamitzarà la parròquia i el país. Tanmateix, ha aprofitat per a recordar que el Comú treballa per poder adquirir la parcel·la contigua a l'hotel Valira -on actualment s'ubica un pàrquing d'una quarantena de places-, però que l'elevat cost ha fet que abans es vulgui celebrar una reunió de poble per tractar el tema amb tota la ciutadania. Tot apunta que finalment s'acabarà comprant, però Marín ha explicat que la construcció anirà a càrrec dels propers cònsols que treballaran per decidir quines són les millors instal·lacions, ja que actualment s'ha parlat de la possibilitat d'ubicar-hi la Casa Comuna.

La baronessa, Carmen Thyssen, durant la visita al Museu Carmen Thyssen Andorra

Un moment de la visita al Museu Carmen Thyssen Andorra

tracking