propietat intel·lectual

Els liberals pregunten pels ingressos de l'Sdadv al Consell

Volen saber com superen en quasi 80.000 euros el que estava previst

Els liberals pregunten pels ingressos de l'Sdadv al Consell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller del grup parlamentari liberal Carles Naudi va presentar una pregunta al Consell General on demana informació al voltant de la recaptació realitzada l’exercici passat per la Societat de drets d’autor i drets veïns (Sdadv). Segons exposa, l’entitat havia pressupostat uns ingressos de 288.993 euros, mentre que al tercer trimestre ja s’havia superat aquesta xifra i els ingressos se situaven en 365.871 euros. Naudi vol saber si això és degut al fet que s’hagi superat el nombre previst de persones físiques i jurídiques que paguen a l’Sdadv. Demana conèixer quina n’és la quantitat a dia d’avui i quants seran a finals del 2017.

A l’escrit presentat davant de Sindicatura, el conseller liberal i membre de l’agrupació política parroquial Ciutadans Compromesos de la Massana, pregunta si d’acord amb el canvi de criteri comptable que s’exposava, la societat d’autors “no comptabilitza la totalitat d’ingressos, per tant hem d’entendre que hi ha més recaptació que no figura en la liquidació?” i vol saber també si, de ser així, a quant ascendeix.

En la bateria de preguntes sobre els números de l’Sdadv hi ha també inclosa la de quina serà la xifra total recaptada a finals d’any. I planteja si atès “l’augment d’ingressos pot reduir les tarifes” que l’entitat aplica per drets d’autor derivats de les retransmissions televisives i que, de moment, afecten principalment el sector d’hotels i restauració, a banda de les que abona la mateixa Andorra Telecom.

tracking