espectacles

El Claror es vesteix de Mariinski

L’auditori lauredià rebrà el 9 de febrer una gala de dansa clàssica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’històric ballet Mariinsky de Sant Petersburg estira els tentacles fins a Sant Julià de Lòria i algunes de les seves figures –entre les quals Yulia Makhalina, una veterana que es va integrar a la companyia el 1985– passaran per l’auditori Claror amb l’espectacle Estels de les nits blanques. Serà el proper 9 de febrer, dijous, a les 21.30 hores, en una proposta organitzada des de l’Associació Andorra Parla Rus en col·laboració amb el comú.

L’espectacle està bastit a partir de peces d’alguns dels ballets més coneguts del segle d’or del Mariinsky (que durant l’època soviètica es deia Kírov), un repertori en el qual ha brillat Makhalina: de Giselle a Raymonda, Schéhérazade o El Trencanous. La solista, formada en la prestigiosa acadèmia Vaganova –creada a l’època de la Rússia imperial, el 1738 i que ha nodrit les principals companyies, del Bolshoi a l’American Ballet–, es va incorporar el 1985 a la companyia de Sant Petersburg. Des d’aleshores, es va convertir en una de les solistes de la companyia i també com a solista va ser convidada pel Danish Royal Ballet o la Deutsche Opera de Berlín, a banda de ballar en recintes com l’Òpera de París o el Teatro Colón de Buenos Aires.

L’espectacle arriba al país a proposta de l’Associació Andorra Parla Rus, segons va explicar el conseller de Cultura lauredià, Josep Roig, i ha estat possible, econòmicament parlant, “gràcies a l’esforç del comú, la Casa Rússia i la mateixa companyia”. El Claror completa així l’oferta amb la dansa clàssica i amb un espectacle extern a la programació habitual. Com va passar l’any passat amb la gira mundial de Hamlet del Globe Theatre. “Però si en aquell cas va ser únicament qüestió de sort, aquesta proposta no ens ha caigut del cel. Diguem que sense anar-la a buscar teníem ja els contactes necessaris per comptar amb un espectacle com aquest”. Hi afegeix “comptar amb aquesta dona ballant a Sant Julià és com si vingués Leo Messi”.

Un espectacle de ballet clàssic no plantejarà problemes des del punt de vista tècnic, va assegurar Roig: “l’escenari s’adequa bé en les dimensions requerides per a l’espectacle, en alçada i amplada”.

La proposta servirà com a preàmbul de la Temporada de teatre, la que organitza el comú en col·laboració amb el d’Andorra la Vella i que enguany arriba a la 50a edició, una fita a celebrar amb propostes especials, va avançar Roig.

PABLO CARBONELL, DISSABTE, 28 AL PUB VILLAGER DE SOLDEU

L’actor, músic, humorista i presentador televisiu Pablo Carbonell oferirà un espectacle dissabte de la setmana vinent, al pub Villager, de Soldeu. Serà a les 21.30 hores al local situat a la sortida del telecabina de Soldeu, en un espectacle que continuarà amb l’actuació musical del grup Think Twice.

Pablo Carbonell (Cadis, 1962) es va donar a conèixer en televisió fent parella humorística amb Pedro Reyes a La bola de cristal, un espai juvenil que Televisión Española emetia els dissabtes al matí a principis de la dècada dels vuitanta. Després va fer el salt a la música, amb una banda plena d’ironia, Toreros Muertos, amb els que van fer temes tan populars com Mi agüita amarilla. Més endavant es convertiria en un assidu col·laborador dels programes televisius conduïts pel Gran Wyoming, entre els quals Caiga quien caiga. Més endavant va passar per late shows com el conduït per Andreu Buenafuente a Antena 3, on va fer de reporter d’investigació humorístic i va ser concursant d’Splash! Famosos al agua. També va tenir un paper a la sèrie de Tele 5 Hospital Central durant alguna de les temporades en emissió.

Espectacle de monòlegs

El 10 de febrer, però en aquest cas al Teatre Comunal d’Andor­ra la Vella, repetiran l’espectacle de monòlegs que van protagonitzar recentment Javi Sancho i Ivan Lira. Aquest últim, un dels integrants del col·lectiu Quelcom, debutava justament com a monologuista. Ateses les peticions de repetició de la proposta, van posar a la venda entrades per a la nova data.

El Claror es vesteix de Mariinski

tracking